in

Nieuw klimaatrapport claimt dat het over kan zijn voor ons allemaal in 2050

D-Day is coming …. maar wat gaan we eraan doen nu?

Een schrijnende scenario-analyse van hoe de menselijke beschaving in de komende decennia kan instorten als gevolg van klimaatverandering is goedgekeurd door een voormalig Australisch hoofd van de defensie en de marine-commandant van de koninklijke marine.

De analyse, gepubliceerd door “the Breakthrough National Centre for Climate Restoration”, een denktank in Melbourne, Australië, beschrijft klimaatverandering als “een existentiële bedreiging voor de menselijke beschaving op korte of middellange termijn” wat kan leiden tot CHAOS in het komende 30 jaar.

Het document stelt dat de potentieel “extreem ernstige gevolgen” van klimaatgerelateerde veiligheidsbedreigingen vaak veel waarschijnlijker zijn dan conventioneel wordt aangenomen, maar bijna onmogelijk te kwantificeren omdat ze “buiten de menselijke ervaring van de laatste duizend jaar vallen”.

“planetary and human systems [are] reaching a ‘point of no return’ by mid-century, in which the prospect of a largely uninhabitable Earth leads to the breakdown of nations and the international order.”

De enige manier om de risico’s van dit scenario te vermijden, is wat het rapport omschrijft als “vergelijkbaar met de mobilisatie van nations tijdens de Tweede Wereldoorlog”, maar deze keer was het gericht op het snel uitbouwen van een industrieel systeem met nul emissies restauratie van een veilig klimaat te bevorderen.

Causes and Effects of Climate Change | National Geographic (video alleen ter uitleg)

Het scenario waarschuwt dat ons huidige traject gaat zorgen voor een verhoging van ten minste 3 graden Celsius. Dit zou de versnelde ineenstorting van belangrijke ecosystemen versnellen “inclusief koraalrif systemen, het Amazone-regenwoud en veranderingen in de Noordpool.”

De resultaten zouden verwoestend zijn. Ongeveer een miljard mensen zouden gedwongen worden te proberen te verhuizen door onleefbare omstandigheden, en twee miljard zouden te maken krijgen met een tekort aan watervoorraden. Landbouw zou instorten in de subtropen en de voedselproductie zou wereldwijd dramatisch lijden.

Zelfs bij een verhoging van 2 graden moeten misschien meer dan een miljard mensen worden verplaatst.Ex on the Beach All Stars aflevering 4, gaan we zien hoe Harries ex in elkaar wordt geslagen?

Man die vreemdging werd voor straf naakt rond geparadeerd door zijn vrouw