in

Nicotine ‘lijkt’ te beschermen tegen corona

Na de afschaffing van de menthol sigaretten lijkt er nu goed nieuws te zijn voor de rokers. Uit onderzoek blijkt dat nicotine beschermt tegen het coronavirus.

Het Britse tijdschrift ‘The Lancet’ publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat rokers minder vaak besmet worden met het coronavirus dan niet-rokers. Dit staat op de website van Omroep Zeeland.

De onderzoekers denken dat rokers minder vatbaar zijn voor het virus, omdat nicotine zich hecht aan dezelfde receptoren in je neus die het virus nodig heeft cellen binnen te dringen en jou te besmetten.

via GIPHY

Een Chinese studie kwam tot dezelfde conclusie. Daarin werd in een Amerikaanse studie opgemerkt dat 1% van de besmette roker was, terwijl maar liefst 14% van de Amerikaanse volwassenen roken. Ook hier kwam als verklaring uit dat nicotine aan dezelfde receptoren hecht als het virus om cellen binnen te dringen.

Er is wel een ‘maar’ verbonden aan deze onderzoeken. Verder blijkt dat wanneer een roker besmet wordt, zij harder getroffen worden door het virus, vaker in het ziekenhuis belanden en relatief sneller overlijden. Er is dus geen goede reden om te gaan beginnen met roken!

Bron: Omroep ZeelandKoning Willem-Alexander heeft niet betaald voor inrichting van zijn privé kamers

Verslag van Sony: PS5 100x sneller dan PS4