in

NHS (UK) waarschuwt voor nieuwe ziekte bij kinderen die mogelijk verband houdt met het coronavirus

Artsen waarschuwen voor een mogelijk dodelijk syndroom, dat deze kleine aantal patiënten maagpijn en een ontsteking in het hart geeft.

Kinderen worden ziek met een nieuwe en mogelijk dodelijke combinatie van symptomen die blijkbaar verband houden met Covid-19, waaronder een zere maag en hartproblemen.

Deze kinderen lijken getroffen te zijn door een vorm van toxic shocksyndroom. Sommigen worden zo ernstig ziek dat ze op de intensive care moeten worden behandeld. Ten minste één heeft een extra corporeale membraanoxygenatie (ECMO) -behandeling ondergaan, die wordt gebruikt wanneer iemands leven in gevaar is omdat hij niet meer voor zichzelf kan ademen.

Het is niet bekend hoeveel van dergelijke gevallen zich hebben voorgedaan, hoewel wordt aangenomen dat dit een klein aantal is. Maar NHS-bazen zijn zo bezorgd dat ze artsen hebben aangeschreven om hen te waarschuwen voor het bestaan ​​van het syndroom en hen hebben gevraagd om dringend alle kinderen die het lijken te hebben, naar het ziekenhuis te verwijzen.

Check ook: Winactie – caption deze foto en win een Gameboy emulator met 400 retro games

In een brief aan huisartsen in Noord-Londen, gerapporteerd door het Health Service Journal, zeiden NHS-bazen o.a het volgende:

“It has been reported that over the last three weeks there has been an apparent rise in the number of children of all ages presenting with a multi-system inflammatory state requiring intensive care across London and also in other regions of the UK.

“The cases have in common overlapping feature of toxic shock syndrome and atypical Kawasaki disease with blood parameters consistent with severe Covid-19 in children.

“There is a growing concern that a Sars-CoV-2-related inflammatory syndrome is emerging in children in the UK, or that there may be another, as yet unidentified, infectious pathogen associated with these cases.”

Bron: The GuardianKijken: dit is de “Run from the pellet gun challenge”

Kijken: man betreedt apen-verblijf voor selfie en wordt verkracht door een gorilla