in

Netflix: “The Devil Next Door” schijnt de meest brute True Crime serie tot nu toe te zijn

Er gaat momenteel een documentaire serie viral op het net en wij lezen bijna alleen maar positieve reviews over het geheel. Schijnt echt het kijken waard te zijn.

Demjanjuk John – oftewel Iwan de verschrikkelijke, de vermeende beul van het concentratiekamp Treblinka.

Vijf, in de periode 1987/1988 (toen dit proces in Israël doorging) nog levende overlevenden van dat concentratiekamp getuigden op basis van een foto tegen Demjanjuk John, die in het begin van de jaren 1950 naar Amerika vluchtte om daar een (succesvol) nieuw leven op te bouwen. In 1975 echter dook er een foto op uit de periode 1942-1943 van de beruchte “Iwan de verschrikkelijke” waarvan de gelijkenissen met Demjanjuk frappant waren.
Na een lang proces in het begin van de jaren 1980 in Amerika werd zijn staatsburgerschap ontnomen en in 1986 uitgeleverd aan Israël, om daar berecht te worden en uiteindelijk in april 1988 tot de doodstraf veroordeeld te worden.

Het was echter niet zo evident om zijn schuld, of beter, zijn ware identiteit te achterhalen en te bewijzen.. Uiteindelijk is het nooit echt bewezen dat John Demjanjuk daadwerkelijk “Iwan de verschrikkelijke” van Treblinka was.Kijken: Goudtje wordt steeds betrapt met vreemdgaan – ZE IS INVALIDE!

Kijken: Grote groep Jongeren plunderen sportwinkel JD in Amsterdam Zuid-Oost