in ,

Nederlandse Youtubers gearresteerd dichtbij Area 51 en riskeren nu celstraf van 6 maanden

De politie in het Amerikaanse Nye County heeft afgelopen dinsdag twee Nederlanders gearresteerd die het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Het gaat om YouTubers Ties Granzier (20) uit het Limburgse Linne en Govert Sweep (21) uit Boxmeer.

Bij het onderstaande filmpje staat in de caption: On Sept. 10 two foreign nationals were arrested for trespassing at the Nevada National Security Site, close to Area 51.

Dus het is gewoon een extra domme actie geweest, ze hebben Area 51 niet eens kunnen bereiken en los daarvan zijn ze gewoon 11 dagen te vroeg gegaan. De storm area 51 evenement vind pas plaats op 22 september. Er zou een festival plaatsvinden maar die is dus afgelast omdat ze bang zijn voor een nieuwe Fire Festival gebeuren.

Toch zullen er alsnog mensen afkomen op het evenement dus ze hadden beter kunnen schuilen in een menigte van mensen die ongein uit komen halen dan eerder gaan en denken dat ze het nu toch niet verwachten dat er mensen zullen komen.

Toen Ties de agenten vertelde dat hij een YouTuber is en een video voor zijn kanaal wilde maken – hij heeft 735.000 volgers – besloot de politie de auto te onderzoeken. Daarbij werden enkele camera’s gevonden, evenals een drone en opnames die al van het terrein waren gemaakt. Beide Nederlanders werden daarop gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas.

Nu riskeren ze een boete van 500 USD en een celstraf van maximaal 6 maanden. En laat het nou net de VS zijn waar ze graag een voorbeeld willen maken van mensen. Even afwachten dus….

Update: Nieuw filmpje waarin de Youtubers praten over hun arrestatie en dat ze wellicht vandaag nog vrijkomen:

Bron: ADKijken: Agenten in de VS hebben echt psychische problemen

Jongens geven tas vol kleren en sneakers aan gepeste klasgenoot