in ,

Nederlandse Mandy gaat viral op FB met post over verlamming door Ballonnen gebruik

Mandy plaatste een FB post over haar ervaring met het inhaleren van lachgas en het gebruik van ballonnen. Ze gaat daar nu viral mee.

2 maanden geleden kreeg ze de schrik van haar leven toen ze het gevoel in haar handen en benen begon kwijt te raken. Het ging van kwaad naar erger. Het gaat gelukkig weer een beetje beter met Mandy nu maar een ding is zeker. Van de ballonnen blijft ze 100% af voortaan…

De post op Facebook heeft inmiddels 383 likes, 434 opmerkingen en is 1,4 d. keer gedeeld. Op Instagram heeft haar post hierover ook 6000 likes. Veel discussie losgemaakt ook. Ze begon haar verhaal op FB met het volgende:

Ook ik dacht dat het onschuldig was en er veel ophef over gemaakt werd, helaas is dit niet zo. ??‍♀️ Hoop hiermee mensen mee te waarschuwen. Beter voorkomen dan genezen!

Ze vervolgt haar verhaal met:

Het kranten artikel wat bij mijn foto staat, nogmaals dit gaat niet over mij! Mijn klachten begonnen zo’n twee maanden geleden, ik ben niet verlamd omdat ik optijd gestopt ben met balonnen gebruiken (ook dit deed ik niet elke dag!), maar was wel het gevoel in me handen en benen kwijt, gepaard met nog een aantal klachten zoals verlies van me evenwicht, niet uit mijn woorden komen (beschadigd ruggenmerg). Volgens de neuroloog kan dit maanden tot jaren duren voordat het gevoel helemaal terug komt. Nu twee maanden verder gaat het gelukkig al wat beter! Ik heb dit nooit openbaar gemaakt zelfs vele bekende van me wisten dit niet. Waarom? Omdat ik mezelf dom voelde want ik was immers ook gewaarschuwd, maar dacht dat het gewoon een hoop ophef was, want ik kende niemand wie deze klachten ook had. Het was mijn bedoeling om mensen er bewust van te maken dat lachgas wel degelijk iets met je kan doen ookal doe je dit niet elke dag, en dat ze het een keer niet via de media horen maar van de persoon zelf want dit heeft vaak toch een ander effect.

Verder wens ik jullie allemaal een fijn weekend. ??‍♀️?

Mensen reageren geschokt en ontroerd op het geheel. Zo plaatste iemand de volgende comment onder haar FB post:

Lieve Mandy wat ben je dapper. Dapper omdat je je eigen trots opzij durft te zetten om anderen te waarschuwen. Het leek altijd “zo ver weg” voor velen. Jij laat zien dat het iedereen kan beschadigen. Ik wens je heel veel sterkte en een goed herstel ❤OMFG: Een mug zaagt door je huid met 6 naalden om je bloed te kunnen zuigen

We hebben alvast een sneak peek van 4 min van Peaky Blinders seizoen 5