in

Nederland op plaats 15 als het gaat om ranglijst kinderrechten

Je zou denken dat je kinderen het goed hebben als het gaat om de rechten die ze hebben in dit land maar niks blijkt minder waar te zijn.

Het is niet alleen alarmerend maar ook SCHANDALIG. Vorig jaar zakte Nederland al uit de top 10. Nu staan we zelfs op de 15de plaatst. Zelfs onder minder welvarende landen zoals Thailand en Tunesië, die wel tot de beste tien behoren.

Portugal komt als beste uit de bus. In de top-10 staan ook Noorwegen, Zwitserland, IJsland, Spanje, Frankrijk, Zweden en Finland.

De internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights heeft de ranglijst opgesteld samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Er wordt ook gekeken wat landen doen om de rechten van kinderen te verbeteren.

Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland onderaan, samen met enkele Afrikaanse landen, Afghanistan en Papoea-Nieuw-Guinea. Er wordt namelijk gemeten naar financiële draagkracht, hoeveel er geïnvesteerd wordt in kinderrechten in het land en hoeveel inspanningen er worden gedaan.

De ranglijst vergelijkt landen dus in relatief opzicht met elkaar. En daaruit blijkt dat geïndustrialiseerde landen in verhouding weinig investeren in kinderrechten. Armere landen dragen met beperkte middelen relatief veel bij. KidsRights noemt dat alarmerend en vindt dat het rijke Westen leidend zou moeten zijn.

Wij leven nu éénmaal in een gehaaste en individualistische maatschappij waaruit nu dus blijkt dat de aller jongsten, en vooral de kwetsbare, aan het kortste end moeten trekken.

Door allerlei bezuinigingen bij organisaties zoals jeugdzorg, gaat er nu al jaren van alles mis. Jeugdzorg in Nederland heeft al jaren een slechte naam en reputatie. Onbekwaamheid en blunder na blunder zorgt ervoor dat de maatschappij super negatief tegenover jeugdzorg en haar beleid staat.

“Ze pikken gewoon je kinderen weg, voor GELD, zodat ze meer subsidies kunnen trekken” Dat soort dingen hoor je heel vaak.

Ik heb mensen wel eens horen zeggen: “Jeugedzorg? Jeetje…. schrijf dat kind maar meteen af, dat komt nooit meer goed. Die is nu echt verpest voor het leven”.

Daaruit blijkt dat geïndustrialiseerde landen in verhouding weinig investeren in kinderrechten. Armere landen dragen met beperkte middelen relatief veel bij. KidsRights noemt dat alarmerend en vindt dat het rijke Westen leidend zou moeten zijn.

Sommige rijke landen hebben het alleen maar druk met nog rijker worden joh… De rest kan ze ECHT geen moer schelen. De rijkste landen hebben meestal geen gevoel voor familie, een magere cultuur en alles is van beton. Daar zit simpelweg gewoon geen ziel meer in, laat staan als we het hebben over inlevingsvermogen.

Kijk maar naar de ouderen van dit land. Die worden ook al jaren gekort op van alles. Verhaal gaat ook rond dat Nederlanders massaal hun bejaarde ouders in zorginstellingen en bejaardentehuizen wegstoppen en vervolgens niet meer naar ze omkijken. Ze hebben er simpelweg geen tijd, zin of energie voor. In landen zoals Portugal en Thailand werkt het inderdaad anders. Eigenlijk vrij logisch allemaal…

Ook leeft een groot aantal Nederlandse kinderen in armoede en werden kinderen in gezinnen met een minimuminkomen de dupe van allerlei andere bezuinigingen.

Er zijn anno 2017 nog steeds kinderen die soms zonder eigen eten naar school worden gestuurd. Hoe is zoiets mogelijk vraag je je dan af?

Bron: NOSIllustrator bakt er niks van met Photoshop maar is een BEEST met MS Paint

Funny: Lexxxus vs McDonald’s medewerker – Trolling 1.0