in

Ndrangheta maffia baas Rocco Morabito ontsnapt uit gevangenis in Uruguay

Een Italiaanse maffiabaas is ontsnapt uit de gevangenis in Uruguay, waar hij in afwachting was voor uitlevering naar Italië.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Uruguay is Rocco Morabito, die de bijnaam ‘cocaïnekoning van Milaan’ heeft, samen met drie andere gevangenen ontsnapt.

Morabito was de vermoedelijke leider van de Calabrische ‘Ndrangheta – de machtigste georganiseerde misdaadgroep van Italië, die naar verluidt maar liefst 80 procent van de Europese handel in cocaïne beheerste, zo meldt de BBC.

Hij werd gearresteerd in 2017, na 13 jaar in Uruguay te hebben gewoond onder een valse naam. Hij wachtte op uitlevering op beschuldiging van internationale drugshandel.

Voordat hij werd gearresteerd, had hij een hele luxe leven opgebouwd in Uruguay. Hij woonde in een villa in “de Punta del Este”, waar buurtbewoners dachten dat hij een modelburger was en verder niets van zijn verleden afwisten.

Toen de politie Morabito arresteerde, bleek hij een Braziliaans paspoort te hebben in de naam van Francisco Attilio Capelletto Souza. Hij had ook 12 creditcards, 13 mobiele telefoons, stapels met geld, een dikke Merry en een 9mm-pistool in bezit.

Op het moment van zijn arrestatie beweerde zijn advocaat dat Morabito ‘een normaal leven leidde’ sinds 1994 en niet betrokken was bij criminele activiteiten. Uhm…. oke.

Dit is er eentje die “Member of the High Table” zou zijn als het een John Wick film zou betreffen SMFH.

De politie in Uruguay beschuldigde hem aanvankelijk van het vervalsen van identiteitspapieren, maar in september 2017 werd hij getroffen door de zwaardere aanklachten in Italië.

Zondagavond brak de 52-jarige Morabito uit Central Prison, in Montevideo, door ‘door een gat in het dak van het gebouw’ te klauteren.

Hij heeft vervolgens naar verluidt de bewoners van een nabijgelegen boerderij beroofd, volgens de verklaring van het ministerie van Uruguay.Groot-Brittannië: Invasie van Aziatische horzels die mensen met één steek kunnen doden

Check de hilarische viral Tweet van Liesbeth over haar nieuwe spiraal