in

Nachtmerries: onderzoekers ontdekken monster ‘zeekakkerlak’-soort in Indonesië

Credit: Instagram/ @lkcnhm

Het is grappig om te denken dat wij mensen meer van de ruimte hebben verkend dan onze eigen oceanen. Eigenlijk best wel bizar…

Met de enorme hoeveelheid soorten die we nog moeten ontdekken en dankzij de vooruitgang van moderne zee-verkenning, zijn we in staat om steeds meer vreemde wezens te vinden die op de loer liggen in de diepten van onze wateren.

Tijdens een expeditie in 2018 om onbekende wateren van de zuidkust van West-Java, Indonesië, te onderzoeken, deed een team van onderzoekers een aantal zeer eigenaardige bevindingen.

Onder leiding van het hoofd van de National University of Singapore’s (NUS) en Lee Kong Chian Natural History Museum (LKCNHM) Peter Ng, ontdekte en verzamelde het team binnen twee weken duizenden wezens verspreid over 63 verschillende enquêtesites.

De expeditie was een samenwerking met het Indonesian Institute of Sciences ‘(LIPI) en Research Center for Oceanography (RCO).

Het team maakte gebruik van verschillende diepzee-exploratie-instrumenten zoals trawls, baggermachines, bakboormachines en multicorers om de verschillende wezens die ze tegenkwamen te verzamelen.

De gemiddelde diepte van de verkenning was ongeveer 800 meter, met hun diepste duik op 2.100 meter.

Van hun ‘catch’ slaagde het team erin meer dan 12.000 diepzeedieren te ontdekken, bestaande uit 800 verschillende soorten uit meer dan 200 families van sponzen, kwallen, weekdieren, zeesterren, egels, wormen, krabben, garnalen en vissen.

Het team ontdekte ook meer dan 12 nieuwe soorten.

Maar snel vooruit naar 2020, waarin het team de identificatie van een andere nieuwe soort officieel heeft bevestigd: de “Bathynomus raksasa” ..

Credit: LKCNHM / Facebook

Nope, dit is geen fotoshop afbeelding die is gemaakt om eruit te zien als een nachtmerrieachtige versie van een kakkerlak. This shit is real AF!

Het is eigenlijk een gigantische isopod, die meestal te vinden is rond de overblijfselen van dode zeedieren op de bodem van de oceaan.

Reuzenisopoden worden vaak ‘zeekakkerlakken’ genoemd omdat ze een opvallende gelijkenis vertonen met het ongedierte dat we boven de zee rond hebben kruipen.

Ze zijn er in alle soorten en maten en groeien tot gemiddeld 33 centimeter lengte. Maar er zijn er enkele die zelfs kunnen groeien tot 50 centimeter, waar deze nieuwe ontdekking van LKCNHM deel van uitmaakt.

Credit: @lkcnhm / Instagram

De gigantische isopod kan ook lange tijd zonder voedsel overleven, net als hun kakkerlak-broeders op het land.

Volgens het Natural History Museum of London wordt de grootte van de gigantische isopod toegeschreven aan het gebrek aan natuurlijke roofdieren in hun diepzeehabitat, waardoor ze groter kunnen worden dan je normaal van andere zeedieren zou verwachten.

Het museum merkt ook op dat ze minder vlees hebben dan krabben, waardoor ze minder aantrekkelijk zijn voor roofdieren die altijd op de loer liggen voor een smakelijk hapje.

Denk je dat deze gigantische isopoden uhum….. schattig zijn? Of voer voor nachtmerries? Laat weten via social media…Kijken: deze re-make van Grand Theft Auto: San Andreas in Unreal Engine 4 is INSANE!!!

Kijken: Karen eist van dame om bikini te bedekken omdat haar zonen staren