in

Na Dennis komt Ellen: dit zijn alle namen die aankomende stormen gaan krijgen

Stormen waarvoor het KNMI een code oranje of rood voor windstoten uitgeeft, krijgen per september 2019 een naam. Waarom krijgen stormen een naam?

Uit onderzoek in Groot-Brittannië blijkt dat naamgeving van stormen het bewustzijn van gevaarlijk weer verhogen, een consistente boodschap aan het publiek geeft en mensen ertoe aanzet actie te ondernemen om schade en letsel te voorkomen. Het benoemen van stormen door het KNMI kan de communicatie van naderend gevaarlijk weer via de media en andere overheidsinstanties helpen.

Wanneer krijgt een storm een naam?

De criteria voor het benoemen van stormen is gebaseerd op een combinatie van zowel de impact die het weer kan hebben als de kans dat het weer optreedt. Een storm krijgt een naam bij een code oranje of code rood voor windstoten.

Credit: KNMI

De volgende zijn: Ellen, Francis, Gerda, Hugh, Iris, Jan, Kitty, Liam, Maura, Noah, Olivia, Piet, Roisin, Samir, Tara, Vince en Willow

Waarom zijn er geen stormen met de letters Q, U, X, Y en Z?

Om te voldoen aan de internationale afspraken voor stormnamen van het National Hurricane Center, zijn er geen namen die beginnen met de letters Q, U, X, Y en Z. Dit zorgt voor consistentie voor de officiële naamgeving van stormen in de Atlantische Oceaan.

Hoe worden de namen gekozen?

In Groot-Brittannië en Ierland kan het publiek suggesties voor namen insturen. Daaruit zijn de populairste geselecteerd. In Nederland heeft het KNMI voor dit eerste jaar een lijst opgesteld. Van de namen van de drie landen is een definitieve lijst gemaakt.

Mijn naam staat hier tussen. En nu?

Als je naam hier tussen staat moet je aankomend week trakteren op McDonald’s of KFC om het alvast goed te maken voor de aankomende puinhoop die je naam gaat veroorzaken.

Bron: KNMIHet ziet ernaar uit dat we een 101Barz sessie krijgen van UK rapper – AITCH

Nicky Romero heeft het elftal van zijn dromen samengesteld in FIFA 20 en daagt spelers uit