in

Prijsvraag: Saul van Stapele – Witte Panters (Must Read)

[attention]Deze prijsvraag is verlopen en gesloten[/attention]

Zondag 28 oktober is de official release van Saul van Stapele’s debuutroman Witte Panters (over twee blanke jongens die op zoek gaan naar hun innerlijke 2Pac). Lebowski en Fakka.nl geven nu al 5 exclusief door Saul van Stapele en RBDJAN gesigneerde exemplaren weg! Stuur een e-mail naar info@fakka.nl en maak kans!

Witte Panters:
Een razendsnelle roman vol straatrumoer, over vriendschap, rapmuziek en dromen van een groots leven – en over identiteitsvorming, criminaliteit als entertainment en multiculturele polarisatie.
J.J. en John zijn twee blanke puberjongens met ouders die overal Begrip voor hebben. Hun enige rebellie bestaat uit obsessief skunk roken, Grand Theft Auto spelen en naar gangsta rap luisteren. Op zoek naar tegengas, kicks en avontuur, zoeken J.J. en John aansluiting bij de jongens die in hun stad rondhangen op pleintjes, die op televisie ‘straatterroristen’ worden genoemd en voor wie iedereen bang is.

Ze dromen van een rapcarrière nadat ze zich, net als hun Amerikaanse voorbeelden, als geharde straatrebellen bewezen hebben – maar raken de grip op hun eigen mythevorming kwijt. Wanneer J.J. en John na een conflict op straat uit elkaar groeien, wordt hun levensloop het middelpunt van een spiegelpaleis aan verhalen, waarmee respectievelijk een journalist, een politicus, een showadvocaat en een seksverslaafde platenbaas hun ingeslapen carrières nieuw leven willen inblazen.Track: Big Sean – GUAP

Track: The Weeknd – Enemy