in

Mixtape: Encore – 7

MIXTAPECOVER-vol7

De wekelijkse clubnacht ENCORE presenteert in september en oktober een gevarieerd programma met een selectie van top DJ’s en uiteenlopende thema’s. ENCORE vindt elke zaterdag plaats in de Melkweg, Amsterdam.

Eind september viert ENCORE haar eenjarig bestaan. De wekelijkse clubnacht van de Melkweg heeft in razend tempo een stempel weten te drukken op het uitgaansleven in –en om Amsterdam door wekelijks garant te staan voor een volle zaal. Tijdens het eerste jaar groeide ENCORE uit tot platform voor de hiphop en R&B scene in Nederland, programmeerde het shows van internationale acts als Big Sean en DJ Jazzy Jeff, maakte het radio voor oa FunX en Slam FM en werd de Melkweg dé vaste prik van liefhebbers van het genre. Dat moet gevierd worden en dat wordt gedaan op zaterdag 28 september.

Een week hiervoor wordt de zaal nog op haar kop gezet tijdens de ‘Rollerskate Disco’ thema avond. Andere thema’s in de daaropvolgende maand zijn o.a. ‘Houseparty’, ‘Girls night out’ en ‘Far East’. DJ Hokuto uit Japan zal op 12 oktober een exclusieve set verzorgen.

ENCORE is ook aanwezig tijdens ADE (Amsterdam Dance Event), het meest prominente clubfestival voor elektronische muziek waar de hele wereld warm voor loopt. Voor deze gelegenheid verplaatst ENCORE zich bij uitzondering van de zaterdag naar de zondag. Producerende deejays als Full Crate, DJ Abstract en Childsplay zullen in speciale sets laten horen hoe zij hun stempel op zowel hiphop en R&B als elektronische muziek weten te drukken.

Ter promotie van het programma heeft DJ Waxfiend namens ENCORE een nieuwe, tweemaandelijks te verschijnen, mixtape gemaakt welke gratis te downloaden is via soundcloud.com/encoreamsterdam. Op de mixtape zijn de nieuwste clubhits te horen uit binnen –en buitenland en staan exclusieve nieuwe nummers van artiesten als Adje & Reverse en Leeroy (Zwart Licht).Video: TBS – Free My Niggah (Makka)

Video: Kempi – Trug Ben