in

Miry (19) wil hasj kopen op straat en wordt doodgeschoten

zijn vriend is de potentiële schutter en zit vast

Op 13 juli werd de pas 19-jarige Miriondy ‘Miry’ Leuteria uit Amsterdam, doodgeschoten in Hoofddorp. De 19 jarige jongen wilde met zijn vriend een paar honderd gram hasj kopen op straat, toen hij werd neergeschoten. De schutter is mogelijk een van zijn vrienden

Miry Leuteria doorliep als talentvolle verdediger de jeugd­selecties van FC Amsterdam en verkaste vervolgens naar de Legmeervogels in Uithoorn. Ook zijn vrienden waren volgens ingewijden fanatieke sporters. De politie meldt dat deze jongens geen strafblad hebben en niet verdacht werden van criminele activiteiten. Miry kwam zelfs uit een doodgewoon gezin.

Ze hadden daar een afspraak met een partij die hasj zou leveren. Leuteria zou de uiteindelijke koop sluiten met een van de verkopers toen het schot viel. Hij stierf op straat, reanimatie bleek kansloos, meld het AD.

Uit hoeveel mannen de verkopende partij bestond en wie het waren, is onbekend. Evenmin is duidelijk waarom het groepje voor die paar ons hasj naar Hoofddorp was gekomen, terwijl zulke hoeveelheden in Amsterdam ruim voorhanden zijn.

De vrienden, waar de potentiële schutter tussen zit, zitten nog vast. De eerste verdachte, 20 jaar, werd meteen die maandagmiddag in de buurt gearresteerd, twee 19-jarigen in de dagen daarna.Mensen bidden nu tot ‘godin corona’ in de hoop de pandemie te stoppen

Deze fotograaf spendeerde 2,5 jaar in het Kabini Forest om enige zwarte panter vast te leggen