in

Miljoenen lieveheersbeestjes vieren een soort feestje bij radiotoren en niemand weet waarom

Een afgelegen radiotoren nabij Mount Burr in Zuid-Australië heeft miljoenen lieveheersbeestjes aangetrokken om redenen die niemand lijkt te begrijpen.

Het ongewone zicht werd onlangs gemeld door natuurfotograaf Steve Chapple, die op zijn Facebook-pagina verschillende foto’s en een video ervan plaatste. Chapple, die contact heeft opgenomen met ABC News Australia, zei dat hij door een vriend op de hoogte werd gesteld over deze plek waar lieveheersbeestjes soms met z’n duizenden al jaren samenkwamen. Het aantal is sindsdien vele malen groter geworden. Dit jaar lijken er zowel op de grond als op de radiotoren zelf miljoenen te zijn.

“I’ve always been astounded by the numbers out there but this year was just phenomenal,” Chapple said. They’re there all day. They swarm during the middle of the day and then they land back in the crevices, the cracks, the pipes during the dark. This is the thickest I’ve ever seen them.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215075618260063&set=a.1177799921363.2028010.1119069930&type=3&theaterWat betreft de reden waarom zoveel lieveheersbeestjes elkaar ontmoeten bij een radiotoren in the middle of nowhere, zeggen experts dat het moeilijk te zeggen is. University of Adelaide professor Andy Austin heeft twee theorieën:

“Two likely reasons are they are mating aggregations that attract beetles to one spot, essentially to make it easier to find a mate,” vertelde hij aan ABC. “The second possible reason is that it is for protection against predators, particularly birds.”Wij denken dat de radiotoren gewoon een bepaalde frequentie afgeeft wat zich vertolkt in EDM beats die alleen lieveheersbeestjes kunnen horen en ze gewoon 1 groot festival aan het bezoeken zijn met z’n allen maar goed… Wat wij er verder over denken is eigenlijk niet zo relevant.

Professor Austin was geïnteresseerd om te weten of de kleine beestjes een waarneembare geur afgeven, in welk geval de chemische stof ook kan werken als een afschrikmiddel voor roofdieren. Steve Chapple zei dat hij geen aparte geur rook van de lieveheersbeestjes die rondzwermden, maar dat er zeker apart geurtje was van de miljoenen dode lieveheersbeestjes die de grond bedekten.

“They’re quite thick underneath and some of the bottom ones are dying,”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215017661531181&set=a.1177799921363.2028010.1119069930&type=3&theaterChapple vertelt mensen al jaren over deze plek en het is een relatief populaire toeristische attractie geworden. Met de recente berichtgeving in de media wordt verwacht dat dit nog groter wordt.

“I’ve told so many people about it over the last few years,” vertelt de fotograaf. “I went up the other day to take a few more photos and there would have been seven or eight cars up there.”
 
Als je in Zuid-Australië bent en deze ongewone ontmoeting van lieveheersbeestjes wilt zien die losgaan op radiotoren EDM, moet je je haasten. Minder nieuws is dat ze, volgens de fotograaf, allemaal aan het sterven zijn op het moment.

Misschien is er een verkeerd pilletje in de omloop daar, wie weet?We krijgen een Dumbo re-boot en hij ziet er TE cute uit!

Daz Dillinger: National ALERT 2 ALL CRIPS – F*CK KANYE WEST UP WHEN YOU SEE HIM!