in

Militair ontslagen vanwege dansvideo op TikTok

In Honduras is een militair ontslagen nadat hij een dansvideo had geüpload op de app TikTok. De video gingen binnen enkele minuten viraal en werd volop gedeeld op sociale media. Maar zijn actie werd niet gewaardeerd door de Hondurese strijdkrachten: hij werd ontslagen.

In de video bost een militair een paar moves op de track ‘Tra, tra, tra’ van Don Chezina en dat schoot in de verkeerd keelgat van de Hondurese strijdkrachten. Volgens de strijdkrachten is het een beschamende daad dat niet de waarden vertegenwoordigt van een militair.

Het gaat om de onderstaande video:

Het is nu over het algemeen verboden om als militair uit Honduras gebruik te maken van TikTok.

Ook in de Verenigde Staten hebben drie van de vijf militaire afdelingen, waaronder het leger, hun leden verboden om TikTok te gebruiken. Volgens hen is de app niet veilig op het gebied van cyberbeveiliging omdat het zeer waarschijnlijk gaat om een Chinees bedrijf wat achter TikTok zit.

Moederbedrijf ByteDance werd in 2012 opgericht door Zhang Yiming en startte in september 2016 in China met de app Douyin. Binnen een jaar kende de app 100 miljoen gebruikers. Na dit succes op de Chinese markt werd er een internationale variant voor ontwikkeld met de naam TikTok.

Bron: RTL NieuwsComplotdenker: Het geweldige Chinese plan

CNN tovert Greta Thunberg ineens om tot “corona-expert”