in

Microsoft Japan ziet stijging van 40 procent in productiviteit na introductie van driedaagse weekend

Microsoft Japan ziet een stijging van 40 procent in productiviteit na de introductie van een driedaagse weekend en dat klinkt helemaal niet als een slecht idee.

Dat is dus precies wat er gebeurde bij Microsoft Japan in augustus, toen ze alle 2.300 werknemers vrijdag vrij gaven onder het mom van ‘speciaal betaald verlof’. Wij zouden eerder mikken op maandag natuurlijk maar MMM “Money Making Monday” zal waarschijnlijk te essentieel zijn voor het opstarten van een werkweek.

Het heeft meer voordelen dan niet. Het bedrijf gebruikte 23,1 procent minder elektriciteit, omdat het kantoor een extra dag per week was gesloten en het personeel heeft 58,7 procent minder papier uitgeprint. Het bespaart ook nog eens bedrijfskosten dus.

De bevindingen suggereren dat de verkorting van de week kan hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van meer efficiëntie op de werkplek.

Misschien was de minst verrassende bevinding van het hele project dat 92,1 procent van het personeel meldde dat ze genoten hadden van de driedaagse weekendproef. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, is het ook de moeite waard om te overwegen dat mensen beter presteren op de werkplek als ze gelukkig en uitgerust zijn.

Praat met je baas… Gooi het in de wekelijkse meeting! Je hoeft het niet het hele jaar door te doen. Misschien één maand wel en één maand niet. Of gewoon een paar maanden in het jaar?Seksdeskundige is van mening dat je je partner een ‘Cheat Pass’ moet geven voor Kerstmis

Kijken: Viral Twitter video – Mijn bijna 22-jarige broer die dronke thuiskomt ‘s ochtends