in

Mexicaanse Gulf Cartel deelt voedselpakketten uit aan arme gezinnen in Mexico

Vermeende leden van een Mexicaans narcokartel bezorgen boodschappen aan gezinnen met lage inkomens om hen te helpen de gevolgen van de coronaviruspandemie te overwinnen, meldde een blog over narco-kartels in Mexico zondag.

Het Golfkartel, dat actief is in de noordoostelijke staat Tamaulipas en Los Viagras in de westelijke staat Michoacan, zou naar verluidt voedsel hebben geleverd aan ten minste 200 arme gezinnen, meldde El Blog del Narco.

Op sociale media verschenen afbeeldingen van dozen met labels waarop stond “Cartel del Golfo ter ondersteuning van Ciudad Victoria …”. Volgens de foto’s bevatten de dozen enkele basisgoederen zoals olie, ontbijtgranen en ingeblikte producten.

El Blog del Narco zei dat mensen te horen kregen dat de etiketten op de dozen waren aangebracht om eraan te herinneren dat de hulp niet van de regering kwam.

Voedsel werd ook gedeeld in de stad Acahuato, waar concurrerende criminele organisaties actief zijn.

Het Golfkartel is een drugskartel uit de Mexicaanse staat Tamaulipas. Het kartel dankt zijn naam aan de Golf van Mexico en is een van de grootste kartels van het land, en het oudste kartel van het land. Het Golfkartel bestaat sinds 1930, toen Juan Nepomuceno Guerra alcohol begon te smokkelen tijdens de drooglegging.Kijken: nationaal netwerk malafide slotenmakers van 24/7 Dienst BV blootgelegd

In Brabant zijn er weer twee zendmasten in de fik gestoken