in

Messi veroordeeld tot 21 maanden celstraf wegens belastingfraude

Woensdag zijn Lionel Messi en zijn vader Jorge Horacio door een rechter veroordeeld in Barcelona.

Beide mannen kregen een gevangenisstraf van 21 maanden en boetes van 2 en 1,5 miljoen euro opgelegd wegens belastingfraude. In Spanje is het niet verplicht om een gevangenisstraf uit te zitten als de persoon niet eerder veroordeeld is en als de gevangenisstraf lager dan twee jaar betreft. Beide mannen kunnen in beroep gaan tegen de straf.

De 29-jarige Messi zou tussen 2007 en 2009 de Spaanse fiscus hebben benadeeld met verzwegen inkomsten uit portretrechten. Dit zou hij met behulp van zijn vader gedaan hebben.
Messi ontkende op de hoogte te zijn van de fiscale fraude. Volgens hem hield zijn vader zich bezig met de boekhouding. De rechter vond dit echter geen reden om de Argentijnse sterspeler van FC Barcelona niet te straffen. Eerder werd er al 5 miljoen betaald door het tweetal als een ‘correctie’. Dat gebeurde na een onderzoek, dat was geopend tegen Messi en zijn vader.
Het geluk zat Messi niet mee en de uitspraak voelde als een volgende klap voor de voetballer. Anderhalve week geleden verloor de voetballer de finale van de Copa América tegen Chili. Met het Argentijnse elftal was dat de derde nederlaag op rij van een groot toernooi. Messi miste daarin ook nog een strafschop, waarna hij zijn tranen de vrije loop liep. Hij gaf aan niet meer voor het Argentijnse elftal te zullen uitkomen.Beeld credit: Football Daily Youtube
Bron: CrimeDocsNLZo ziet sex eruit in een MRI Machine en met ultrasound 4D

90-jarige oma doet striptease bij America’s Got Talent