in

Meisjes (15 en 17 jaar) met getrokken wapens gearresteerd na mislukte beroving

Zondagmiddag heeft de politie in het centrum van Dordrecht 2 minderjarige meisjes met getrokken wapens gearresteerd na een mislukte beroving. De twee meiden uit Zwijndrecht zijn slechts 15 en 17 jaar oud. Zij zouden een vrouw van 56 jaar oud hebben bedreigd met een vuurwapen met als doel haar te beroven.

Het slachtoffer werd rond 16.30 aangesproken door de twee jonge berovers, die naar behoren uit waren op haar geld. De vrouw gaf als reactie dat zij geen geld op zak had. Vervolgens gingen de 2 meisjes er rennend, zonder buit vandoor. De vrouw was dusdanig geschrokken, dat zij het alarmnummer zelf niet kon bellen. Omstanders schoten te hulp, zodat de hulpdiensten alsnog ingeschakeld konden worden.

Door middel van het camerasysteem in de omgeving en het snel doorgegeven signalement konden de meiden snel worden gelokaliseerd. Na slechts enkele honderden meters werden de meiden al ingerekend door de agenten. Dit gebeurde met getrokken wapens. Nadat de politie de aanhouding had verricht, vonden de agenten in de handtas van één van de twee het gebruikte wapen. Het is echter nog niet bekend gemaakt of dit wapen echt is. De verdachte zitten nog vast, terwijl de recherche verder onderzoek doet naar het incident.

Bron: AD

Bekijk de aanhouding hieronder

Bron: @cestmocro op instagramGeert Wilders opent de aanval op Akwasi om uitspraken tijdens speech op de Dam

Black Lives Matter: demonstranten slopen Brussel. Blijf af van de Bijlmer!