in

MDMA effectief bij behandeling PTSS, elimineert de symptomen na slechts 2 sessies

De posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening waar heel veel Nederlanders last van hebben. Nu schijnt het volgens een nieuwe studie dat MDMA effectief kan zijn bij behandeling van PTSS en symptomen al na 2 sessies kan elimineren.

De aandoening ontstaat als gevolg van ernstige stress gevende situaties, waarbij sprake is van levensbedreiging, ernstig lichamelijk letsel of een bedreiging van de fysieke integriteit. Deze situaties zijn voor de persoon traumatisch.

Onlangs gepubliceerd, toonde de studie substantiële verbeteringen bij personen die niet reageerden op eerdere behandelingen, legt UBCO Associate Professor van Psychology Zach Walsh uit. Dit is ook, voegt hij eraan toe, de meest uitgebreide evaluatie van de veiligheid en effectiviteit van MDMA-geassisteerde psychotherapie voor PTSS.

Onthoud wel dat het gaat om kleine hoeveelheden MDMA hier.

Lees ook: Tiener (15) overleden door overdosis xtc: ‘Geen hulpdiensten bellen, dat was de afspraak’

Het is ook eigenlijk een beetje logisch allemaal. Als er een ding is waar je super happy en verliefd van wordt is het MDMA wel. Tenzij je vijf pillen in je bakkes dauwt, dan verander je gewoon in een staatsmongool, of je hebt kans dat je doodgaat maar goed….

Wel grappig om te weten dat ze echt studies aan het uitvoeren zijn met deze drug en dat het positieve resultaten oplevert.

Mocht je PTSS hebben en niks anders werkt. Check de onderstaande bron voor meer informatie en raadpleeg je huisarts voor advies want ze gaan dus ook studies uitvoeren in Europa hiermee.

Bron: hierDroomreis: In een glazen iglo slapen en het Noorderlicht vanuit je bed zien

V.S. eist 11,3 miljard euro van drugsbaron ‘El Chapo’