in

Marokkaanse tv-show geeft slachtoffers huiselijk geweld make-up tips (video)

Het Marokkaanse televisiekanaal ‘2M’ heeft tijdens haar show ‘Sabahiyat’ vrouwen make-up tips willen geven om blauwe plekken door huiselijk geweld te verbergen. Bij veel mensen schoot dat in het verkeerde keelgat.

Afgelopen vrijdag was het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op woensdag 23 november werd het programma voor het eerst uitgezonden. Een make-up artiest laat in het programma zien welke concealers en foundations vrouwen het beste kunnen gebruiken wanneer ze geslagen of verwond zijn.

De testpersoon was zelf geen slachtoffer. Haar ‘blauwe plekken’ waren geschminkt. De presentator zou aan het eind van het programma hebben gezegd: “We hopen dat deze tips je zullen helpen om verder te gaan met je dagelijkse leven.”

Er werd veel kritiek geleverd op het programma. Verschillende Marokkanen zijn een petitie gestart op de website Change.org om de normalisatie van geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Volgens de petitie zou de geweldpleger veroordeeld moeten worden, in plaats van een programma te maken dat vrouwen leert hoe zij hun wonden moeten verbergen. Ruim 1.500 hebben de petitie ondertekend en eisen dat de makers van het programma een sanctie krijgen.

2M heeft inmiddels de video van haar website verwijderd. Tevens heeft het management excuses gemaakt op de Facebook pagina en toegegeven dat het programma ongepast was. Het management gaf ook aan bereid te zijn om de nodige stappen te ondernemen tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor het programma. Het management liet weten strenger te gaan controleren en erop toezien dat zulke fouten niet meer voorvallen.

Bron: CrimeDocsNLNieuwe Fuck, Marry, Kill dating app is nog meer savage dan Tinder

Undercover in Nederland: donkere jongens niet welkom in Bredase kroegen