in

Mannen: Het gaat misschien lastig worden om met je “vriendin” op vakantie naar Bali te gaan

Reizigers die van plan waren om de populaire vakantiebestemming Bali te bezoeken, zijn begonnen met het annuleren van vakanties omdat ze zouden kunnen worden gearresteerd voor het hebben van sex voor het huwelijk.

De nieuwe wetten zijn nog niet aangenomen, maar door de autoriteiten voorgestelde wijzigingen zouden ongehuwde paren verbieden sex te hebben of samen te wonen op het eiland. Bali erkent geen homohuwelijk, dus alle LGBTQ + -bonden zouden onder de nieuwe wetten worden verboden.

Het ‘Herziene Wetboek van Strafrecht’ zou ook betreffen dat belediging van religie, de staat of de president ook verboden zou zijn.

Als de wetswijzigingen worden aangenomen, zou dit mogelijk een enorme impact hebben op de toeristenindustrie, die een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de lokale economie is.

Elizabeth Travers, een Australische zakenvrouw, runt 30 villa’s op Bali en zegt dat ze al te maken heeft gehad met annuleringen van bezorgde klanten.

In een gesprek met The Daily Telegraph verklaarde ze het volgende:

“The law has not even changed yet and I have already received cancellations. One client said they no longer trust coming to Bali because they are not married.” “I have traded through two bombings and multiple nature disasters and think that if the central government is serious about enforcing such laws, the tourism industry would be destroyed and trigger the end of life in Bali as we know it.”

President Joko ‘Jokowi’ Widodo riep het Huis van Afgevaardigden op het wetsvoorstel te staken nadat hij zich de zorgen van het publiek had gerealiseerd.

Zowel de lokale bevolking als bedrijven en reizigers hebben bezwaar gemaakt tegen bepaalde wijzigingen in het wetsvoorstel, waarbij de president zei dat de wijzigingen ‘grondig zullen worden herzien’.

Jokowi zei: “Ik heb het ministerie van Wet en Mensenrechten gelast [mijn] standpunt aan het Parlement kenbaar te maken, dat het aannemen van het wetboek van strafrecht moet worden uitgesteld en dat het wetsvoorstel niet moet worden aangenomen tijdens de huidige zittingsperiode.

“Ik hoop dat het Parlement zich op dezelfde lijn als ik over deze kwestie bevindt, zodat de beraadslaging van het wetboek van strafrecht wordt voortgezet (door wetgevers) in de volgende periode.”

Mensenrechtenorganisaties hebben gezegd dat de veranderingen de rechten van vrouwen, religieuze minderheden, de LGBTQ-gemeenschap en de vrijheid van meningsuiting zouden schenden.

Het land staat bekend om zijn strikte rechtssysteem, met name zijn zero tolerantiebeleid ten aanzien van drugs, gokken en overspel.Nostalgie: je kunt dus je oude Hyves-profiel terugzien

Duister & TE ziekkkk: BMW heeft een auto gemaakt in Vantablack