in

Mannelijke ‘Rapunzel’ heeft haar wat 19 meter lang is

Longest Dreadlocks in the world

Als je Savjibhai Rathwa van ver af ziet aankomen lijkt het alsof hij een lange zwarte touw heeft gewikkeld om zijn rechter arm.

Dat is dus geen touw maar een hele dikke lange dreadlock van maar liefst 19 meter en groeiende! Hij heeft de langste haar van de wereld en gaat voor een opname in the Guinness Book of World Records. De vorige recordhouder was een Vietnamese man met haar wat 10 meter langs was.

Drie keer per week drie uur lang wassen
De 60-jarige man uit Vadorara, India, is al decennia bezig met het groeien van zijn haar en doet dit ook nog eens met uiterste zorg. Hij spendeert drie uur per twee dagen om zijn haar te wassen en droogt het terwijl hij in de schaduw zit aan de waterpijp of rondloopt op zijn boerderij. Zijn kleinkinderen helpen hem vaak daarbij.

Naar eigen zeggen houdt hij zijn haar sterk door een strikte dieet die hij volgt wat bestaat uit homemade vegetarische gerechten. Pittig eten vermijdt hij zoveel mogelijk.

“When out on work, I survive on fruits only. I never ever take outside food,” vertelt Savjibhai Rathwa. Als hij trek krijgt eet hij gewoon een banaan voegt hij eraan toe. Check m hieronder even pronken met dat ding in een filmpje.CrimeDocs: Joaquín Archivaldo “El Chapo” Guzmán Loera deel 2

Toerist loopt door Coentunnel naar Amsterdam, wil boete betalen met Monopolygeld