in

Man verliest ledematen en neus nadat de hond hem likte, maar blijft trouw aan zijn huisdier

Disclaimer: Dit artikel bevat een schokkende afbeelding….

Het leven van een man werd voor altijd veranderd toen hij gedwongen werd zijn ledematen en neus te laten amputeren nadat zijn hond hem likte.

Greg Manteufel had een zeldzame bloedinfectie opgelopen, wat betekende dat hij zijn benen en armen moest laten amputeren en een deel van zijn gezicht werd ook verwijderd.

Zijn hond Ellie was de schuldige maar hij heeft het beestje daarna niet weggedaan.

Hij gaf zelfs toe dat de hond hem had gelikt nadat hij zijn ledematen verloor, en heeft daar verder geen moeite mee.

Greg en zijn vrouw Dawn zijn niet van plan hun hond, Ellie, weg te doen. Credit: CBS

Manteufel, een schilder uit Wisconsin, werd op 26 juni 2018 met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat hij klaagde over koorts en zich zwak voelde.

Artsen ontdekten al snel dat hij een ernstige bloedinfectie had, die werd veroorzaakt door een bacterie genaamd capnocytophaga. Het wordt gevonden in de mond van honden en katten.

Hoewel het waarschijnlijk was dat de infectie van Ellie kwam, besloot de familie om Ellie niet te laten testen om te bepalen of het aan haar lag.

Manteufel verklaarde verder dat hij met veel verschillende honden in aanraking was geweest voordat hij ziek werd, dus hij wist niet 100% zeker of Ellie de schuldige was.

Hij vertelde aan Time:

“We weren’t going to get rid of her if it was her that caused it anyway. We just love her to death.”

Hij heeft meerdere onderzoeken moeten ondergaan om erachter te komen of hij bijzonder gevoelig is voor besmetting. Artsen hopen dat ze kunnen achterhalen waarom dit is gebeurd, om te voorkomen dat mensen in de toekomst net zo ziek worden.

Manteufel verklaarde het volgende aan FOX 6 over het geheel:

“I couldn’t wait to see her when I got out of the hospital. We don’t want people to be scared of their dogs because of what happened to me.”

“I’ve been around dogs my whole life, having them lick at me in my face and hands and everywhere,”.

“The doctors told me I could have probably hit the lottery five times that day before I should have got what I got that day from a dog.”

Hij went nu aan het leven met protheses en zegt dat hij nu bestek kan vasthouden, deurknoppen kan openen, eten kan snijden en de afstandsbediening voor de tv kan gebruiken.

Hij wacht nu op een operatie om zijn neus te corrigeren.Het bizarre moment dat Adje, Gilly, Jonna Fraser, Puri , Dopebwoy en KM onheus werden behandeld door politie

Kunstenaar laat zien hoe mensen met slechte ogen de wereld zien