in

Man verdiende 45.000 euro met lege fles

Een 37-jarige man had enkel een magnetische sensor en een houten tunnel nodig om een statiegeldmachine zo om te bouwen dat hij er zo’n 45.000 euro mee ‘verdiende’.

Hij gebruikte de levensechte hack om te voorkomen dat zijn fles (met 25 eurocent statiegeld) werd ingeslikt. Zodoende kon hij dezelfde fles steeds opnieuw in de automaat stoppen.

Het manipuleren van de machine heeft hem 5.000 euro gekost, maar leverde hem uiteindelijk zo’n 45.000 euro opgeleverd. Daarvoor moest hij de fles 177.451 keer in de machine stoppen. De man is een behoorlijke tijd bezig geweest om zo’n hoog bedrag bij elkaar te ‘verdienen’. Een anonieme tip heeft hem echter doen stoppen.

Oorspronkelijk wilde de man uit Keulen zijn geld verdienen met een drankenhandel. De zaken gingen echter niet zo goed en de bodem van zijn portemonnee kwam in zicht. Hij kwam vervolgens op het idee om lege flessen te zoeken en zette het apparaat in zijn kelder. Volgens de man was het geen leuke manier om aan geld te komen.
“Je hebt dus de hele dag niks anders gedaan dan steeds die fles in de automaat te doen”, zei de rechter. “Ik heb er een radio naast gezet, anders werd het saai”, klaagde de man.

De man werd deze week veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden.


Bron: CrimeDocsNL
Featured Image Credit: FlickrTurkse jongen wordt na 10 jaar knippen bij Nederlandse kapper weggestuurd

RTL zoekt mensen die 3 maanden lang ‘gratis’ door Azië willen reizen