in

Man stort zich op terrorist met bomvest en redt tientallen levens

AFP_adel_termis_0

Het dodenaantal van de dubbele zelfmoordaanslag in Beiroet donderdag had nog veel hoger kunnen liggen, als Adel Termos niet had ingegrepen.

Termos zag een van de terroristen met bomvest aankomen en twijfelde geen moment: hij gaf zijn eigen leven om dat van anderen te redden.

Adel Termos was in de buurt van de plek waar de eerste bom afging. Een tweede terrorist wachtte af tot er zich na de aanslag een menigte had verzameld en wilde dan een tweede bom tot ontploffing brengen. Termos had de man in de gaten, rende op hem af en tackelde hem, meldt persbureau AP op basis van lokale media.

Bomvest ontplofte
Toen Termos en de terrorist op de grond vielen, ontplofte het bomvest. Termos moest zijn heldendaad met de dood bekopen. “Adel is de reden dat het aantal dodelijke slachtoffers niet tot driedubbele cijfers is opgelopen. Hij is de reden dat sommige families nog een zoon, dochter, vader en moeder hebben”, schrijft de Libanese blogger Elie Fares.

Bij de dubbele bomaanslag kwamen 43 mensen om het leven en vielen zeker 239 gewonden. IS heeft de zelfmoordaanslagen opgeëist.

vMPiM5U

Bron: RTLNicki Minaj gaat aangeklaagd worden door haar ex Safaree Samuels

Schokkend: Dit is de eerste foto uit Bataclan na de aanslag