in

Man reserveert en annuleert later 1.873 stadionstoelen bij honkbalwedstrijden voor meer ruimte voor zichzelf

afbeelding alleen ter illustratie

Een Japanse man wordt aangeklaagd omdat zijn favoriete honkbalclub ernstige financiële verliezen heeft geleden nadat hij bijna 1.900 zitplaatsen had gereserveerd voor twee van hun competitiewedstrijden, zodat hij meer ruimte kon krijgen voor zichzelf en op tv kon opvallen.

De 41-jarige Kiyoshi Shibamura, een fan van de Orix Buffaloes-honkbalclub uit de Japanse stad Osaka, bedacht een ingenieus maar kostbaar plan om zijn favoriete team te zien strijden tegen de SoftBank Hawks in de Kyocera Dome in Osaka op 28 en 29 september van vorig jaar.

Om ervoor te zorgen dat hij op tv opviel en van serieuze privacy genoot tijdens het kijken, deed hij de moeite om 1873 nepnamen te maken en hetzelfde aantal stadionstoelen online te reserveren. Hij annuleerde vervolgens al zijn eigen reserveringen vlak voor het einde van de reserveringsperiode, om er zeker van te zijn dat niemand anders de stoelen kon reserveren.

De 1873 plotselinge annuleringen van stoelen veroorzaakte dat de Orix-buffels verliezen van ongeveer 10,86 miljoen yen ($ 105.000) rapporteerden, een aanzienlijk bedrag voor zo’n kleine club, dus werd een intern onderzoek naar deze kwestie gestart. Het was niet zo moeilijk om de boosdoener te ontdekken, aangezien dat eigenlijk één van de doelen van zijn stunt was.

Wat een legend hahahaha!

Tijdens de honkbalwedstrijd op televisie was het gemakkelijk om een verdacht lege plek in de verder bezette lagere tribunes achter het derde honk te zien, met niemand minder dan Kiyoshi Shibamura in het midden! Geconfronteerd met bewijs van zijn betrokkenheid, nam de man niet eens de moeite om het te ontkennen.

Wauw, applaus my man! Meest legendarische actie ooit dit….Mooi: miljardensteun van kabinet voor bedrijven en zzp’ers vanwege corona

België gaat vanaf woensdagmiddag in “lockdown”