in

Man mag 7 jaar geen huisdieren houden na couperen van de oren van zijn hond

Een man uit Blackpool heeft een verbod van zeven jaar gekregen om huisdieren te houden omdat hij de oren van zijn hond heeft laten couperen.

Simon Broscombe, 35, nam zijn Amerikaanse Bulldog Tyson mee om zijn oren eerder dit jaar te laten couperen. Broscombe had naar verluidt de zes maanden oude puppy een meer ‘street cred’ look willen geven. SMFH….

De toestand van Tyson werd duidelijk na een RSPCA en politie-inval in het huis van Broscombe in Blackpool op 19 maart.

Op woensdag 27 november hoorde Blackpool Magistrates Court dat Broscombe een dierenarts had betaald om de procedure voor Tyson uit te voeren, ondanks het feit dat het illegaal was. Broscombe beweerde dat de dierenarts – die hij weigerde te benoemen – tijdens de procedure pijnverlichting en antibiotica had gebruikt.

Een woordvoerder van de RSPCA verklaarde het volgende erover:

Ear cropping is a wholly unnecessary process which does not benefit the dog in any way and can, in fact, be detrimental to their health, behaviour and welfare.

The practice seems to be gaining popularity due to images on social media and celebrity culture alongside the use of bull breeds in advertising.

Broscombe pleitte schuldig aan drie overtredingen van de Animal Welfare Act. Hij gaf toe dat hij onnodig leed bij Tyson heeft veroorzaakt, dat hij een ander individu toestemming heeft gegeven om de illegale operatie uit te voeren en dat hij zijn huisdier niet heeft beschermd tegen pijn en lijden.

Broscombe mag nu zeven jaar lang geen dieren houden of betrokken zijn bij het houden van dieren.

Broscombe kreeg daarnaast een gevangenisstraf van 12 weken, die 18 maanden is opgeschort. Daarnaast heeft hij 200 uur taakstraf gekregen en moet £ 600 kosten en £ 115 slachtoffertoeslag betalen.

Tyson is nu in beslag genomen en zal door de RSPCA worden herplaatst.

Het couperen van de oren bij honden is trouwens sinds 1 oktober 1996 in Nederland en sinds 1 oktober 2001 in België verboden.

Wat vinden jullie van het couperen van oren bij honden? Laat het aan ons weten via social media.Kijken: Bewoners Amsterdam West opgeschrikt door ‘buitenaards raar geluid’

Kijken: Badr Hari – “Ik vecht voor de toekomst van mijn kinderen”