in

Man levert boek bijna 40 jaar te laat in: boete 5 euro

Bij de bibliotheek in Groesbeek heeft iemand een boek teruggebracht die dat al een hele poos eerder had moeten doen. 39 jaar, 13 weken en 5 dagen later dan de deadline besloot iemand dan toch het geleende boek terug te brengen, meldde het twitteraccount van de Bibliotheek Gelderland Zuid gisteravond. De boete? 5 euro!

5 maart 1981 moest het boek “Terug naar Oegstgeest” van Jan Wolkers worden ingeleverd. 39 jaar later werd het door een nog onbekende man teruggebracht. Of hij ook daadwerkelijk degene is die het boek geleend heeft, is onbekend. Als je zou doorrekenen wat de onbekende lener eigenlijk had moeten betalen, zou je uitkomen op een bedrag van 1530,75 euro. Gelukkig voor deze persoon werkt de bibliotheek met een maximumboete die 5 euro bedraagt en zelfs deze hoeft hij of zij volgens de bieb niet te betalen.

“De lezer kon het boek vast moeilijk loslaten.” tweette een medewerker van de bieb. De onbekende man heeft laten weten aan de bibliotheek dat hij het boek gevonden had op zijn zolder. Of hij het boek zelf geleend heeft of dat hij het gevonden heeft na een verhuizing, is onduidelijk.

De tweet van de bibliotheek uit het Gelderse Groesbeek. Bron: Twitter

Bron: ADKijken: opa pist tegen auto aan en zegt dat de auto een lekkage heeft

ID&T weet toch een soort van festival te organiseren met de naam – TIJDLOOS