in

Man constant dronken omdat zijn maag koolhydraten in bier verandert

Een man is bijna permanent dronken na het ontwikkelen van een aandoening waarbij zijn maag koolhydraten omzet in alcohol.

Wanneer de 46-jarige patiënt koolhydraten consumeert, wordt zijn maag in wezen een brouwerij, die zijn eigen eindeloze alcoholvoorraad fermenteert, wat een stuk minder leuk is dan het klinkt.

Artsen onthulden de vreemde symptomen van het auto-brouwerij syndroom (ABS), een zelden gediagnosticeerde aandoening, wat betekent dat het consumeren van koolhydraten voldoende kan zijn om je dronken te maken, in een recente case study.

Deze patiënt was overigens een gezonde man en geen alcoholist of iets dergelijks.

Volgens Science Alert kreeg hij voor het eerst problemen in 2011, toen hij net een antibioticakuur voor een duimblessure had afgerond. Na slechts een week van de kuur meldde hij ongebruikelijke persoonlijkheidsveranderingen, waaronder depressie, ‘brain fog’, agressief gedrag en geheugenverlies.

Aanvankelijk werd hij doorverwezen naar een psychiater en kreeg hij antidepressiva, maar het was pas toen de man op een ochtend werd aangehouden door de politie en beschuldigd werd van rijden onder invloed, dat de aard van zijn echte ziekte bekend werd.

Toen hij werd gestopt, weigerde hij een blaastest te doen en werd hij in het ziekenhuis opgenomen, waaruit bleek dat hij een alcoholgehalte in het bloed had van 200 mg / dL, wat overeenkomt met het drinken van ongeveer 10 alcoholische dranken. Hoewel de man geen idee had waarom hij dronken was, verklaarde dit wel zijn verwarring, desoriëntatie, verminderde balans en verminderde spraakvermogen.

Nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen, benaderde de man een kliniek in Ohio voor advies, en hoewel de meeste van zijn medische tests er normaal uitzagen, toonde een monster van zijn ontlasting de aanwezigheid van “Saccharomyces cerevisiae”, ook bekend als biergist.

Saccharomyces cerevisiae wordt gebruikt bij het brouwen van bier en bij het maken van wijn omdat het koolhydraten helpt fermenteren en alcohol produceert.

Terwijl hij herstelde in het ziekenhuis, had hij plots een alcoholgehalte in het bloed van 400 mg / dL – twee keer de concentratie die werd genoteerd toen hij werd opgenomen. De medewerkers van het ziekenhuis geloofden echter niet dat hij niet had gedronken….

De man zocht uiteindelijk hulp bij de specialisten van de Richmond University, die een combinatie van antischimmeltherapieën en probiotica gebruikten om de darmflora van de man te behandelen.

Ondanks een terugval, veroorzaakt door een pizza en een fizzy pop binge, lijkt de schimmelgroei in de maag van de patiënt met succes te zijn behandeld.

De onderzoekers verklaarden het volgende over het geheel:

Approximately one-and-a-half years later, he remains asymptomatic and has resumed his previous lifestyle, including eating a normal diet while still checking his breath alcohol levels sporadically.

Ze geloven dat het werd veroorzaakt door een blootstelling aan antibiotica, ‘die resulteerde in een verandering in zijn maagdarmmicrobioom waardoor schimmel overgroei’.

Alle bevindingen van de onderzoekers worden gerapporteerd in de BMJ Open Gastroenterology.Pornoster ‘Bridget The Midget’ kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor steken van vriendje met botermes

Er is toch een authentieke foto gelekt van de Playstation 5 Dev Kit