in

Man achter de Blue Whale Suicide Game: ”I am cleansing society”

Philipp Budeikin zit op dit moment vast in een Russische gevangenis omdat hij tientallen mensen heeft aangespoord om zelfmoord te plegen.

Het is een zieke, manipulerende spel waar mensen zichzelf vrijwillig voor opgeven en vreemde taken krijgen elke dag. ‘s Nachts wakker worden, een enge film kijken en dan jezelf erbij moeten verwonden. 50 Dagen lang worden er verschillende opdrachten uitgevoerd tot de laatste challenge waarbij je zelfmoord moet plegen.

Als je dacht dat dit al heftig genoeg was, dan heb je Budeikin’s motief hierachter nog niet gehoord… Hij heeft het volgende gezegd tegen een nieuws organisatie in St. Peterburg: “They were dying happy. I was giving them what they didn’t have in real life: warmth, understanding, connections. There are people – and there is biological waste. Those who do not represent any value for society. Who cause or will cause only harm to society. I was cleaning our society of such people.”

Budeikin heeft toegegeven dat hij de slachtoffers aanspoorde en ze motiveerde als ze hun twijfels uitte naar hem tijdens de game. Hij heeft een tienermeisje verteld dat het leven nooit beter word, ze was niet interessant genoeg, haar ouders zullen haar nooit kunnen begrijpen en ze hebben haar niet nodig… Hij heeft ook verteld dat hij haar heeft aangespoord om zelfmoord te plegen door haar van een 14 etage hoge gebouw af te laten springen.

Een van de meisjes die betrokken was bij de game heeft verteld hoe het je gedachten in controle neemt, ze verteld het volgende aan de Daily Mail: “I had to watch videos with pictures flicking every two seconds of teenagers jumping off roofs, close-ups of bodies, bloodied mouths, pools of blood under bodies. It was accompanied by very unpleasant, haunting music with screams of animals and pets, and cries like children were being tortured. I felt so awful after watching them I wanted to do something physical to either myself or somebody, to kill, to destroy.”

Ze heeft aan de journalist die de interview afnam ook verteld dat hij weigerde haar te laten gaan en bleef pushen tot ze zelfmoord zou plegen. Dat was voor haar het moment om naar de autoriteiten te stappen en haar verhaal te vertellen.

De challenge houd de politie in de UK druk bezig, ze waarschuwen kinderen en jong volwassenen. De challenge is momenteel overgewaaid naar Belgie en Frankrijk.

Bel de politie als je denkt dat iemand hieraan mee doet of suicidale gedachten heeft. De zelfmoordpreventie is te bereiken via 0900-0113.Vrouw legt met 11 Tweets uit wat verkrachting inhoudt en gaat viral

Amerikaanse Youtuber reageert op Sevn Alias – Tunnel Vision (freestyle)