in

Makers van “The Conjuring” gaan nieuwe Haunted House Horror Films maken

De Conjuring-franchise is misschien wel een van de engste filmseries van het afgelopen decennium en heeft de verwachtingen van het publiek voor moderne horrorfilms verhoogd.

Dit is grotendeels te danken aan het schrijven van Chad en Carey Hayes, een identieke tweeling met een gedeeld geschenk voor het maken en schrijven van angstaanjagende scenario’s.

De gebroeders Hayes bundelen nu hun krachten met Cindy Bond en de nieuw gelanceerde “Faster Horse Pictures” van Doug McKay voor een volledig nieuwe horror franchise, meldt Deadline. De eerste films gaan over een spookhuis genaamd de LaLaurie Mansion.

En dit is niet zomaar een spookhuis. De serie is gebaseerd op de duistere geschiedenis van de LaLaurie Mansion, de beruchte voormalige residentie van de kwaadaardige Madame Marie Delphine LaLaurie.

Degenen die bekend zijn met American Horror Story zullen het portret van de afschuwelijk wrede Madame LaLaurie herinneren. Een gemene heks van een socialite die slaven gemarteld en vermoord heeft in haar weelderige huis in New Orleans.

Na een brand in het pand in 1834 werd de omvang van het sadisme van Madame LaLaurie onthuld, tot afgrijzen van het Amerikaanse publiek. Ze vluchtte met haar gezin naar Frankrijk, maar er zijn maar weinig details over haar latere leven bekend.

De Hayes brothers verklaarden het volgende aan Deadline:

We love writing films in which we get to tell true stories – incorporating moments that people can look up and discover did in fact happen,

With the LaLaurie House we get to do exactly that. There is a wealth of documentation of very dark and frightening past of true events. Not to mention that after spending some time there, what we personally experienced was truly unnerving.

Bond verklaarde:

Building a horror franchise starts with the IP, and for us to be able to tap the LaLaurie Mansion, and its twisted history, is a major coup for Faster Horse.

McKay voegde eraan toe:

The LaLaurie Mansion is as scary a place as there is in the world and we won’t hold back in giving audiences the full effect. Chad and Carey will have their hands full, but they are true masters in cinematic retellings of disturbing material.

Sinds 1932 is er geen openbare toegang meer tot het griezelige pand, maar het team hoopt naar verluidt op zijn minst enkele van de scènes op de locatie te schieten.Den Haag: Zoon (31) steekt moeder dood na ruzie over wiet

Vrouw breekt in huis van Ex met kapmes en dwingt hem om Sex te hebben