in

Maak kennis met ‘s werelds rijkste voetballer, met een vermogen van $20 miljard

Als je moest raden wie ‘s werelds rijkste voetballer is, zou je waarschijnlijk iemand als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi opnoemen.

Yup, ‘s werelds rijkste voetballer, is niemand minder dan Faiq Bolkiah, die naar schatting 20 miljard dollar aan vermogen bezit.

Professionele voetballers staan ​​bekend om het maken van bakken vol met geld. De 19-jarige Faiq is niet alleen een sportman, maar ook de neef van Hassanal Bolkiah, de sultan van Brunei.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

Happy 70th birthday to his majesty uncle sultan , long live the King??

Een bericht gedeeld door Faiq Jefri Bolkiah (فائق) (@fjbolkiah) op

De getalenteerde vleugelspeler is geboren in LA en speelt al een tijdje in Engeland – begonnen bij AFC Newbury toen hij nog een pup was.

In 2009 voegde Southampton de jonge speler aan hun academie toe en in 2013 bood Arsenel hem een ​​proefperiode aan zonder een contract. Hij vertegenwoordigde Arsenel in de 2013 Lion City Cup en maakte zelfs een doelpunt in de competitie.

Chelsea bood hem vervolgens een overeenkomst aan voor twee jaar, maar na slechts een jaar verliet Faiq Chelsea alweer om bij Leicester te gaan spelen met een contract van drie jaar.

Hij moet nog in de eerste ploeg verschijnen voor Leicester, maar hij heeft al behoorlijk vaak voor zijn vaderland Brunei gespeeld. Hij vertegenwoordigde zijn land in totaal negen keer en scoorde eenmaal.

Maar zoals we al zeiden, Faiq’s vermogen komt niet voort uit zijn voetbalcarrière. Zijn familie is stinkend rijk en daar heeft hij natuurlijk een deel in.

Happy birthday dad. Lots of love ❤️

Een bericht gedeeld door Faiq Jefri Bolkiah (فائق) (@fjbolkiah) op

Toen Faiq zeven was, besloot zijn vader, Jefri, om zijn 50e verjaardag op de meest luxe manier ooit te vieren. Hij liet Michael Jackson invliegen voor een ​​privé-concert voor de hele familie. Het prijskaartje? Een koele $17 miljoen.

Zijn vader Jefri gaf ongeveer $13,5 miljard in 15 jaar tijd uit, op dat moment was hij hoofd het Brunei Investment Agency. Hij gaf op een gegeven moment $ 47 miljoen per maand uit aan auto’s, horloges en witgouden pennen. Er wordt gezegd dat hij maar liefst 2.300 auto’s bezit, waaronder Bentleys, Ferraris en Rolls Royces.

Om eerlijk te zijn, kan Faiq waarschijnlijk wegkomen met zonder een dag in zijn leven te werken – maar in een zeldzaam interview met FourFourTwo liet hij weten hoe groot zijn liefde voor voetbal is.

“Ik heb altijd al voetbal gespeeld, sinds ik het me kan herinneren en vanaf jonge leeftijd heb ik er altijd van genoten om het veld op te gaan en de bal aan mijn voeten te hebben”.

“Mijn ouders hebben mij altijd gesteund om mijn droom als profvoetballer te behalen. In ben vanaf mijn kinderjaren hier keihard voor gedisciplineerd en heb altijd keihard getraind ervoor, dus ik moet zeggen dat mijn ouders echt mijn rolmodellen zijn.”Superdrug verkoopt eetbare gummiberen die je helpen ‘bruin te worden’

De officiële Deadpool 2 trailer is echt gruwelijk hard!!!