in

Maak kennis met G Money een MMA vechter met het down syndroom

Garrett Holeve (aka G Money) heeft altijd al MMA vechter willen zijn en de aanhouder wint!

Twee minuten voor zijn eerste gevecht kwam er een brief binnen van de rechtbank waarin stond dat het gevecht niet door mocht gaan. Hij stond op het punt om te gaan vechten tegen David Steffen, een jongen met een hersenbeschadiging waardoor hij de linkerkant van zijn lichaam niet goed kan bewegen. De wedstrijd werd dus afgelast maar G Money gaf natuurlijk niet op!

Hij startte een petitie en verzamelde meer dan 100.000 handtekeningen. Hij werd vanuit alle kanten ondersteund in zijn gevecht tegen discriminatie gebaseerd op zijn handicap.

National Down’s Syndrome Society voorzitter Sarah Hart Weir noemde het zeer zeker discriminatie. “What Garrett is asking for is full-inclusion and full-participation in the sport of his choosing and we stand behind Garrett and his family as they fight to ensure Garrett can achieve his own hopes, dreams, and aspirations,” voegde zij eraan toe.

Check zijn geweldige verhaal in het filmpje hierboven en like & share dit als je het tof vindt!ArmoWasRight maakt fouten goed en geeft nu echt 500 euro weg

Eye Candy: Maak kennis met Joselyn Cano