in

Luisteren: Trump over griepprik – “Ik injecteer geen troep in mijn lichaam”

Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus waarvan veel verschillende typen bestaan. De griepprik is een geïnactiveerd vaccin dat delen van verschillende typen dood influenzavirus bevat.

Het vaccin zorgt ervoor dat het lichaam antistoffen aanmaakt tegen de onderdelen van influenzavirussen die opgenomen zijn in het vaccin en zodoende bescherming biedt tegen griep. Althans, dat is wat het RIVM zegt over een vaccin.

Trump gelooft er niks van en zegt dat het gewoon onzin is. Hij heeft nooit een griepprik gehad en naar eigen zeggen heeft hij ook nooit griep.

“Ik heb veel berichten gelezen waarin wordt gesteld dat de griepprik totaal ineffectief is,” benadrukte hij.

Weten jullie dat je de griepprik jaarlijks moet nemen zodat het effectief blijft volgens het RIVM? Hoe zit dat dan met een eventuele aankomende coronavirus vaccin? Of krijgen we een cocktail dat van alles bevat? Dus tegen corona en ook tegen griep?

Zou mooi zijn als het hele kabinet in een leuk filmpje laat zien dat ze allemaal stuk voor stuk een vaccinatie laten doen tegen het nieuwe coronavirus om een goed voorbeeld te geven straks. Is dat een goed idee of is dat een goed idee?

Ga jij je jaarlijks laten vaccineren als er een vaccin is tegen het coronavirus? Laat het aan ons weten via social media.Kijken: ijssalon in Amsterdam verkoopt mondkapjes in plaats van ijsjes

Kijken: deze gast spuugt gal over KLM en Booking.com die om geld bedelen door corona