in

Luister dan: we gaan consumentenvuurwerk kwijtraken als men zo doorgaat!

En wat gaat er gebeuren? Mensen gaan JANKEN op social media dat Nederland niet meer hetzelfde is en ze alles van ons afpakken. Precies, een HELE HOOP rotte appels moeten het weer verpesten voor de rest van ons. Het wordt ieder jaar erger en erger lijkt het wel….

Even een kleine greep uit de treurige headlines van de afgelopen dagen:

1. Jongeren gooien vuurwerk naar rouwstoet

Jongeren hebben in Ede op Oudejaarsdag een rouwstoet bekogeld met vuurwerk. Dat staat in een Facebook-bericht van uitvaartbedrijf Van de Weerd.
“Op oudejaarsdag vertrok rond het middaguur de rouwstoet vanaf Rouwstate van de Weerd naar de begraafplaats. Terwijl Hans van de Weerd, de uitvaartleider, voorliep werd door jongeren vuurwerk naar hem en de rouwauto gegooid”.

2. Zeker vier doden bij incidenten met Oud en Nieuw

In Enschede verongelukte een man bij een explosie die vermoedelijk door vuurwerk werd veroorzaakt. De ontploffing was “gigantisch”, zeggen getuigen tegen de regionale krant Tubantia. Bij omwonenden sneuvelden ruiten, onder meer door stukken hout die van een aanhanger vlogen.

De man was mogelijk het tweede dodelijke slachtoffer door vuurwerk tijdens de viering van Oud en Nieuw. Op Oudjaarsavond viel in het Friese dorp Morra ook een dode.

3. Agent over jaarwisseling: ‘Treurig, bedroevend en buiten alle normen en waarden’

‘Legaal oorlogje voeren’ en ‘buiten alle normen en waarden’. Zo omschrijft agent Mark Achterbergh-Copier het vuurwerkgebruik in de stad tijdens oud en nieuw.

Op Facebook schrijft Achterbergh-Copier over zijn dienst tijdens de jaarwisseling. ‘Ik ben verbaasd en verbijsterd wat ik allemaal met mijn collega’s heb aangetroffen. Het is tegenwoordig leuk om hoogwaardige explosieven naar spullen en mensen te gooien.’

4. Explosie bij kinderkamer Zuidoost: ‘Er lag een groot stuk glas achter zijn hoofd’

Een gezin dat woont in een flat aan Hoogoord in Zuidoost is in de vroege ochtend opgeschrikt door een ontploffing bij de kinderkamer. Daardoor vlogen er glasscherven het bed in.

Het explosief ging rond 5.30 uur af. ‘Het was echt een vreselijke knal’, vertelt bewoner Wiedjaikumar Binda. ‘Het was gelijk aan een granaat. M’n zoon slaapt hier in deze kamer en die is zich echt rotgeschrokken. Hij was de oriëntatie daarna helemaal kwijt.’

5. Vader en zoon (4) omgekomen bij flatbrand Arnhem, vuurwerk oorzaak

De brand die vannacht in Arnhem het leven kostte aan een man van 39 en zijn 4-jarige zoon, is volgens de politie veroorzaakt door vuurwerk. Dat kan zijn afgestoken in de ingang van het flatgebouw, zegt de politie, die beelden van de brand onderzoekt.

Bij de brand raakten de moeder (36) van het gezin en de 8-jarige dochter zwaargewond.

6. Vuurpijl zorgt voor brand in club

In de Chicago Social Club aan de Korte Leidsedwarsstraat is vannacht een brand ontstaan door een vuurpijl. Bezoekers van een club stonden daardoor op straat.

Op beelden die een omstander maakte is te zien dat er een vuurpijl naar binnen vliegt. Ook de brandweer zegt dat de brand vermoedelijk door een vuurpijl is veroorzaakt.

We kunnen nog wel een tijdje doorgaan zo. Het is super triest te noemen allemaal. Ik was ‘s nachts in de stad aan het rondlopen met een gabber van me en inderdaad, ook wij werden hier en daar belaagd met vuurwerk. Mensen die potten vasthouden met vuurwerk en deze op voorbijgangers richten. Mensen die nitraatbommen tussen de menigte gooien. Me oren waren op momenten gewoon aan het suizen.

En dan die trieste vertoning op de dam in het centrum. Duizenden mensen waren daar verzameld om nieuwjaar te vieren met z’n allen en consumenten waren vuurwerk aan het afsteken op de dam. Een wonder dat het goed is gegaan want je kon geen kant op als je midden in die menigte zat! Je zat daar helemaal vast met z’n allen. De gemeente moet hier eens goed over gaan nadenken!Kijken: Burger King medewerkster draait HE LE MAAL door en gooit gekke Juju op mensen

Kijken: Man in tranen na loterijwinst: ‘Woon hier pas net!’