in

Lucky Bastard: Man vindt Picasso van zeker 150 miljoen euro op zolder

Capture

Het zou je maar gebeuren, je rommelt op zolder en dan gebeurd het volgende. Een 58-jarige man uit Schotland vond tijdens het opruimen van zijn zolder wel iets heel bijzonders: een schilderij van Picasso ter waarde van zeker 150 miljoen euro.

Maar het verhaal achter het schilderij is minstens net zo goud, zo blijkt uit het verhaal dat Dominic Currie deed aan televisiezender STV. Al klinkt het eigenlijk te mooi om waar te zijn.

De moeder van Currie, Annette, was tijdens de Koude Oorlog op vakantie in Polen, waar de destijds 19-jarige Schotse vrouw de Russische soldaat Nicolai Vladimirovich leerde kennen. Hij zou haar uiteindelijk bezwangeren en dat leidde tot de geboorte van Dominic. Maar zoals dat ging in die tijd, konden Currie en Vladimirovic niet bij elkaar blijven.

SPUUGLELIJK
Om ervoor te zorgen dat Annette niks tekort zou komen, schonk Vladimirovich haar het schilderij van de bekende Spaanse schilder. Maar in plaats van het te verkopen, besloot de Schotse het te verstoppen in een koffer en deze op zolder te leggen. Nu, ruim een halve eeuw later, vond Currie de koffer van zijn al in 2000 overleden moeder op zolder. “Ze heeft me nooit verteld dat het schilderij op zolder lag, misschien vond ze het wel spuuglelijk”, vertelt de man aan STV.

Currie heeft het schilderij recent overgedragen aan experts bij veilinghuis Christie’s om de authenticiteit van het doek aan te laten tonen. Mocht blijken dat het om een echte Picasso gaat, dan mag Currie zijn moeder dankbaar zijn dat ze het schilderij nooit heeft weggegooid. Recent werd een vergelijkbare Picasso namelijk voor 161 miljoen euro verkocht.Album: Meek Mill – Dreams Worth More Than Money (Stream)

Floyd Mayweather verkoopt Ferrari voor 3.8 Mill en gaat voor een Koenigsegg CCXR van 4.8 Mill