in

#LOL: Deense crimineel ontsnapt voor 22ste keer uit gevangenis

media_xll_2658044

Brian Bo Larsen kent de risico’s van het beroep dat hij koos. De 40-jarige crimineel uit Denemarken wordt regelmatig gearresteerd en moet dan weer een tijdje zitten in de gevangenis. Hij heeft daarbij één voordeel: de Deen is een kei in ontsnappingen. Dit weekend ontvluchtte hij zijn cel alweer voor de 22ste keer.

Vrijdagnacht ontsnapte Larsen uit de Vridsløselille-gevangenis in Albertslund, een plaatsje ten westen van Kopenhagen. Dat meldt The Copenhagen Post. Volgens Kim Svenningsen van de politie van Kopenhagen gebruikte de crimineel twee touwladders voor zijn riskante onderneming.

Touwladders
Nadat hij met een metaalzaag de tralies voor zijn raam had kapotgemaakt, klom hij met een touwladder naar het dak van het gebouw. Een andere ladder gebruikte hij om aan de andere kant weer beneden te komen. Hij moest daarbij 15 meter afdalen. Een val en hij had zijn nek gebroken.

Svenningsen zegt dat de politie gisterochtend om 8.20 uur op de hoogte werd gesteld en dat niet precies bekend is wanneer Larsen daadwerkelijk is ontsnapt. De agent raadt mensen aan om de crimineel niet te benaderen. Larsen, die een zevenjarige celstraf uitzit voor een gewapende overval, kan gewapend zijn.
Niet de eerste keer
Larsen schijnt een meester in ontsnappingen te zijn. Hij onstnapte al 22 keer uit gevangenissen en politiebureau’s. In 1995 onstnapte hij samen met elf anderen uit Vridsløselille nadat een grote truck tegen de buitenmuur van de gevangenis was aangereden. De boeven kropen door het ontstane gat.

In 2004 moest de Deen bladeren opvegen. Het groenafval moest hij in grote containers gooien. Toen een van de containers bijna vol was, sprong Larsen er ook in. Niemand had het door toen het gevaarte door een grote wagen werd weggereden.

Bron: ADBirdman zegt een contract is een contract daar kom je niet zomaar onderuit

OB OBrien ft. Drake & P.Reign – Schemin Up