in

LMFAO! Mexicaanse politie-afdeling wordt bewapend met katapulten in plaats van vuurwapens

Politieagenten in de Mexicaanse stad Alvarado werden onlangs van hun vuurwapens gestript en in plaats daarvan gewapend met katapulten en stenen, nadat de meesten van hen hun controletests niet positief hadden doorstaan ​​en ongeschikt werden geacht voor het dragen van een vuurwapen. Lol…

Nadat slechts 30 officieren van het 130-koppige politiedepartement in Alvarado hun controletests voor het gebruik van vuurwapens hadden doorstaan, besloot Miguel Ángel Yunes Linares, gouverneur van de Mexicaanse staat Verracruz, om het hele departement van hun vuurwapens te strippen. Het kantoor van de gouverneur heeft bevestigd dat soortgelijke acties zijn ondernomen in andere gemeenten, zoals Ixtaczoquitlan, Ciudad Mendoza en Pueblo Viejo. Sommige lokale functionarissen hebben Yunes Linares echter beschuldigd van het ontmantelen van lokale wetshandhaving van de geringe bescherming die ze hadden tegen de criminele organisaties in Verracruz. In Alvarado werden de officieren dus gewoon gewapend met katapulten en rotsen.

Foto: gemeentebestuur van Alvarado

Bogar Ruiz Rosas, de burgemeester van Alvarado, protesteerde tegen het besluit om zijn lokale politie te laten ontwapenen door een symbolisch overhandigingsevenement te organiseren waarbij hij de politie hun nieuwe handwapens gaf – katapulten en stenen. Tijdens dit evenement voerde Rosas aan dat de meeste van die officieren die hun controletests niet hebben gehaald dit te danken hebben aan het feit dan de afdeling momenteel bestaat uit grotendeels nieuw aangeworven officieren.

“Today we delivered slingshots to our municipal police,”. “The citizen governor made the decision to take all the weapons, which disqualified him completely, as it violates our autonomy. It’s clear to us that this is a totally political issue and we have to be prepared to carry out our work, professionally, as you have seen us do it.”

LEES ALLES M.B.T. CRIME VIA DEZE LINK

Foto’s van de Alvarado-politieagenten die de katapult droegen en video’s van burgemeester Ruiz Rosas die online werden verspreidt, gingen op Mexicaanse sociale media viraal en leidden tot een reactie van de regering van Verracruz. In een officiële verklaring waarschuwde gouverneur Ángel Yunes Linares politieagenten in Alvarado dat ze hun werk ongewapend niet kunnen doen. Het zou zelfs strafbaar zijn om dienst uit te voeren zonder wapen en de agenten zouden vervolgd kunnen worden hiervoor.

Maar tellen katapulten niet als wapens in de juiste handen? Bovendien zou dit niet de eerste keer zijn dat de Mexicaanse politie met katapulten de misdaad zou bestrijden. In 2007 werden meer dan 60 katapulten uitgegeven aan agenten in de gewelddadige grensstad Tijuana, nadat hun vuurwapens in beslag waren genomen door legermilitairen, op beschuldigingen van samenspanning met drugshandelaren.Volgens Sony is “The Last of Us Part II” de beste game ooit

Het filmen van een ‘Game of Thrones’ prequel begint in oktober