in

Lijstje: Self-Care Isn’t Selfish

Je hebt van die momenten in je leven en denkt dan of stank voor dank, of waarom doe ik dit eigenlijk voor alles en iedereen terwijl ik er zelf nul van beter wordt en er beetje voor beetje aan onderdoor ga.

Waarom zet je jezelf telkens in een negatieve vibe waarin je er voor iemand moet zijn die of problemen heeft, problemen met zichzelf of hulp nodig heeft met alles en nog wat. Vooral als het een terugkerende factor is. Dit kan ontzettend zwaar op je schouders wegen en op een gegeven moment een tol eisen van je welste. Belive me, i have been there.

Je hebt ook momenten dat je eventjes iets uitleent en het helemaal veracht terugkrijgt of juist helemaal niet en er constant om moet vragen. Of het is stukgemaakt en je wilt niet als een douche overkomen en zeggen ik wil een nieuwe a.u.b.

Je zwaait het maar af met: “shit happens. Het kan iedereen overkomen. Het is oké zo.”

En dan heb je geld. Je leent het uit aan alles en iedereen omdat je het kan missen op dat moment. Maar gaan ze er ook zijn voor jou als je in de problemen zit? Geef het dan liever gewoon meteen weg dan zal dit ook later niet terugkomen om je pijn te doen. Echt, dat is echt het beste als je het niet echt zeker weet met iemand. Vooral als diegene altijd gezeik heeft. Dit maakt het ook gênanter voor diegene om het steeds te komen vragen.

Je bent een goed persoon met je hart op de juiste plek dus, maar je moet ook een keer aan jezelf gaan denken weer. Daarom zeggen wij nu tegen jou: Self-Care Isn’t Selfish .

1- Door beter voor jezelf te gaan zorgen en jezelf weer even op de eerste plek te zetten ga je zorgen voor een geruste mind-state.

2- Je gaat jezelf heruitvinden en al die mensen met hun problemen en gezeik vinden toch wel iemand anders. You really don’t need that all the time.

3- Je hebt jezelf helemaal laten gaan door jezelf steeds weg te cijferen voor een ander. Je gaat jezelf kunnen fixen op deze manier.

4- Het is eigenlijk de beste manier om weer te kunnen zorgen voor anderen. Je kan dit niet blijven doen ten koste van jezelf. Je moet zelf echt stabiel zijn eerst. Self-care is giving the world the best of you, instead of what’s left of you.

5- Je gaat ervan leven. Echt waar, je gaat er weer op uit. Je neemt tijd voor jezelf. Je gaat nieuwe dingen ontdekken in plaats van alleen “te zijn”

6- Het werkt super motiverend. Je gaat nieuwe ideeën bedenken en andere mensen ontmoeten. Hopelijk die net zo stabiel zijn als jij straks.

7- Je krijgt weer energie voor kleine dingetjes zoals de gym en trainen wat eigenlijk erg belangrijk is voor je mind-state.

8- Je gaat gezonder eten nu je toch al bezig bent. Het heeft alleen maar positieve wendingen voor je.

Check ya self before you wreck yo self!!!Stranger Things krijgt gewoon een vierde seizoen!!!

OMFG: Na de plaagrups nu ook plaag op komst van bijtende mieren