in

Levende varkens gebruikt als crashtest-dummies en gedood in gruwelijke simulaties

Onderzoekers in China hebben verontwaardiging aangewakkerd nadat bleek dat ze levende varkens gebruiken als dummy’s voor crashtests.

In één case study werden 15 jonge varkens in autostoeltjes vastgebonden voor high-speed simulaties, waarvan er zeven stierven als gevolg van de crash.

Niet alleen werden de doodsbange varkens onderworpen aan de gruwelijke omstandigheden van de simulatie, maar ze werden naar verluidt ook voedsel en water ontzegd in de uren voorafgaand aan de tests.

In het experiment werden 15 varkens – tussen slechts 70 en 80 dagen oud – vastgebonden met verschillende soorten veiligheidsgordels en onderworpen aan snelheden tot 30 km / u, meldt MailOnline.

De dieren werden in een stoel op een slee geplaatst voordat ze tegen een muur werden geslingerd. De varkens liepen verschillende verwondingen op, waaronder bloedingen, scheuren, fracturen en inwendige kneuzingen. Zeven van de dieren stierven.

Behalve dat ze binnen 24 uur vóór de test geen voedsel kregen, werden de varkens ook zes uur eerder belet water te drinken. Onderzoekers zeiden dat ze een verdovingsmiddel kregen om ‘opwinding en stress’ te verminderen.

De onderzoekers rechtvaardigden het gebruik van onvolgroeide varkens door te zeggen dat hun anatomische structuur ‘vergelijkbaar’ was met die van menselijke kinderen. Ze beweerden dat de varkens bedoeld waren om ‘kinderen van zes jaar oud na te bootsen’ in het International Journal of Crashworthiness.

De wetenschappers stonden erop dat ze de Amerikaanse richtlijnen voor het gebruik van proefdieren hadden gevolgd en zeiden dat hun studie was goedgekeurd door een ethische commissie. De praktijk om varkens en andere dieren te gebruiken bij crashtests in de VS werd echter in de jaren negentig beëindigd.

PETA-woordvoerder Anne Meinert verklaarde aan de Duitse krant Bild het volgende over het geheel:

Letting intelligent and sensitive animals like pigs crash into walls in high-speed tests in China is simply cruel. It leads to broken bones, internal bruising, lacerations and horrible deaths.

Een Duitse politicus genaamd Renate Künast verklaarde aan de krant dat bedrijven die oprecht geïnteresseerd waren in het beschermen van kinderen, geavanceerde dummy’s voor crashtests zouden gebruiken in plaats van varkens.

Lees ook: Oproep op FB over Dode Egels Begraven gaat viral – DOE HET NIET!!

Moderne crashtest-dummy’s zijn zeer geavanceerd en komen in alle verschillende vormen en maten, met sensoren in de dummies die de impactkrachten op verschillende punten kunnen meten. Met andere woorden, ze zijn in staat om een veel nauwkeurigere weergave te geven van de ongevallen van een persoon dan een varken.

Het verschil zit in de kosten. Deze geavanceerde crashtest-dummy’s zijn natuurlijk ontzettend duur.

Desondanks gaf het bedrijf toe dat het de afgelopen 10 jaar duizenden dieren – waaronder varkens, honden, konijnen, fretten, ratten en muizen – in zijn laboratoria had gebruikt.Kijken: Beelden van de vrijlating van de zoon van El Chapo

Geen gevangenis voor McGregor maar een boete voor slaan oude man in kroeg