in

Legendary Amerikaanse acteur John Witherspoon (77) overleden

De Amerikaanse acteur en komiek John Witherspoon is overleden. Hij is 77 jaar geworden en overleed thuis in Sherman Oaks, bij Los Angeles.

Hij speelde tientallen jaren in tv-series en films. Witherspoon is vooral bekend geworden als ‘Willie Jones’ in de serie Friday. Ook speelde hij in films als Hollywood Shuffle (1987) en Vampire in Brooklyn (1995). In 2014 was hij nog te zien in de tv-comedy Black Jesus. Hij staat ook erg bekend om zijn rol in de tekenfilmserie “The Boondocks”.

Witherspoon begon in de jaren ’60 als model, maar kreeg al snel rollen in series op de Amerikaanse televisie. Zijn eerste tv-rol was in de CBS-serie Barnaby Jones. Daarna speelde hij nog in onder meer The Richard Pryor Show en de politieserie Hill Street Blues op de NBC.

“It is with deep sadness we have to tweet this, but our husband & father John Witherspoon has passed away. He was a Legend in the entertainment industry, and a father figure to all who watched him over the years. We love you “POPS” always & forever.”

Bang! Bang! Bang! Bang! in heaven sir! Heel erg bedankt voor alle stuk momenten en smiles die wij van u hebben gekregen.

Bron: NOSGame Of Thrones Prequel Serie, House of the Dragon, officieel bevestigd door HBO

Kijken: The Irishman – Al Pacino Face Off met Stephen Graham is best wel Epic