in

Lees: bericht over coronavirus van Nederlandse vrouw uit Italië

Hilde Dankbaar houdt mensen op de hoogte op Facebook vanuit Italië en deelt zo nu en dan een bericht over de ontwikkelingen m.b.t. tot het nieuwe coronavirus.

Ze heeft 6 uur geleden een nieuwe bericht geplaatst op Facebook en die hebben wij voor jullie overgenomen.

Het is niet leuk om te lezen maar iets zegt ons dat wij met een bloedgang deze kant opgaan straks als we niet met z’n ALLEN nu even ons verstand gaan gebruiken. Mensen met aandoeningen, ziektes en oudere mensen zijn afhankelijk met hun leven van onze acties op dit moment.

De vrouw kan dus ook totaal NIET bevatten waarom wij (regering & burgers) hier zo laconiek mee omgaan.

Hilde plaatste het volgende op Facebook vandaag:

Lockdown dag 3. Aangezien het aantal coronabesmettingen hier gisteren met ruim 2300 opliep naar meer dan 12.500 en de trieste “dodenmeter” nu officieel (niet officieus) op 827 staat, zijn nieuwe maatregelen getroffen die ervoor zouden moeten zorgen dat er minder besmettingen bij gaan komen. Bedrijven sluiten en ook bars, restaurants en winkels blijven dicht. ‘Blijf thuis!!!’ horen we via de luidspeakers bovenop de auto die hier een paar keer per dag door de stille straten rijdt.
Er zijn nog wel wat mensen die werken, banken zijn nog open evenals supermarkten en apotheken.

Eén persoon per huishouden mag boodschappen doen en bij de super mogen maar een paar mensen tegelijk naar binnen maar pas nadat een paar anderen het pand verlaten hebben. Benieuwd hoe lang we dit volhouden want er zullen ongetwijfeld problemen komen met de bevoorrading.

Het meest surrealistische aan dit verhaal vind ik dat wanneer ik contact heb met jullie in Nederland, ik luchtige berichten terug ontvang over de aanpak van corona so far. Geen handje meer schudden en iets voorzichtiger nu met massa-bijeenkomsten maar verder regeert geloof ik het idee dat wij hier lijden aan massa-hysterie.

Toegegeven, ik stond er twee weken geleden ook anders tegenover. Ik dacht dat het wellicht een goed idee zou zijn om iedereen maar gewoon een lichte besmetting op te laten lopen met dit virus, vanwege antistoffen, maar het loopt hier sinds een aantal dagen helemaal de spuigaten uit in de ziekenhuizen. Geen bedden meer, geen beademingsapparatuur en mensen wordt verzocht niet meer te komen. Er worden keuzes gemaakt in het ziekenhuis, ‘wie gaan we beademen, de 40-jarige of de 80-jarige’, beelden komen naar buiten van overvolle intensive cares, er is te weinig personeel en het personeel dat er is, is doodmoe en zelf ook vaak ziek.

Ik heb het idee dat veel regeringsleiders ook het idee hebben dat het beter is om dit virus maar gewoon uit te laten razen want ‘oh jee als de economie stil komt te liggen’. Geld. Daar draait het in het leven tenslotte om. Maar als regeringsleiders voor jullie beslissen dat het beter is voor jullie om het virus maar gewoon te krijgen, met alle gevolgen en doden van dien, wat maakt jullie dat dan? Dat maakt jullie tot een proefkonijn van een overheid die aan het testen is hoe lang ze de economie nog overeind kunnen houden. 18 miljoen proefkonijnen in een klein hok. Dat kan niet goed aflopen…Zorgbarend bericht van iemand uit Brabant die ziek is wordt doorgestuurd op Facebook

Kijken: eerste trailer van Mocro Maffia seizoen 2 is hier!