in

Later kinderen, werkt verjongend?

belly-2-1314505

Geen zorgen 30 plus (single) ladies, zonder kinderen.

Bang om (alleen) te eindigen zonder kinderen? Of ben je moe van de opmerkingen: “Wordt het niet eens tijd om te settelen en aan kinderen te beginnen?” en begin je aan jezelf te twijfelen? Kans is groot dat het gewoon goed komt, alleen wat later.

Na 33ste zwanger, kans op 95 plus groter

Uit onderzoek van een universiteit in Boston blijkt, dat een natuurlijke zwangerschap na je 33ste levensjaar, de kans twee keer zo groot is 95 plus te worden ten op zichte van vrouwen die voor hun 29ste levens jaar hun laatste kind hebben gekregen. Maar volgens het onderzoeksrapport is het niet per definitie zo, dat bij bewust fysiek uitstel van een zwangerschap, je de garantie hebt dat je langer leeft dan gemiddeld.

Vrouwen reden voor evolutie langer leven

Paola Sebastiani, een hoogleraar Biostatistiek van de Boston universiteit, beweert dat vrouwen die een natuurlijke aanleg hebben, om op latere leeftijd kinderen te krijgen, het lichaam langzaam ouder wordt. Gewoon een biologische klok die wat langzamer tikt, dan die van de gemiddelde vrouw. Volgens onderzoek zou het DNA het ouderdomsproces vertragen en het risico op ouderdomsziekte verlagen. De kans is groot dat de vrouw deze genen doorgeeft aan haar nakomelingen. Dit alles zou kunnen verklaren dat van de groep mensen die 100 plus wordt, 85% vrouw is, in tegenstelling tot de 15% man.

Dus ook al is je biologische klok aan het tikken, het kan nog even duren voordat het alarm afgaat. Dat is dus afhankelijk van je genen. Leef je leven lekker in je eigen tijdNivi brengt eindelijk zijn EP ‘Viva La Musica’ uit

Bokoesam wordt gevuurd op Instagram door oude tweet