in

Lange mensen hebben meer kans op kanker blijkt uit onderzoek

Capture-d’écran-2015-09-14-à-23.08.34

Mensen die langer zijn, hebben een groter risico op kanker, zo blijkt uit onderzoek van het Karolinska Instituut in Zweden.

Uit de studie komt naar voren dat langere mannen en langere vrouwen meer kans hebben om de ziekte te ontwikkelen dan hun kleinere soortgenoten. Het instituut bestudeerde de data van 5,5 miljoen mensen, geboren tussen 1938 en 1991.

Lees ook: In Zweden zijn ze overgestapt van 8 uur naar 6 uur per werkdag

Volgens het onderzoek stijgt bij mannen voor elke 10 centimeter toename in lengte de kans op kanker met 11 procent, bij vrouwen stijgt die kans in dat geval zelfs met 18 procent. Er zijn vormen van kanker waarbij die toename nog groter is, vooral bij borstkanker en huidkanker. Bij elke tien centimeter toename in lengte neemt de kans op deze vormen van kanker met respectievelijk 20 en 30 procent toe.

Onderzoeksleider Emelie Benyi heeft twee mogelijke verklaringen voor het gevonden verband. „De ene is dat lange mensen meer cellen in hun lichaam hebben die mogelijk kunnen transformeren in kanker. De andere is dat langere individuen een hogere energieopname hebben, wat eerder al gelinkt is aan kanker.”Twitter wil Snoop Dogg als CEO

Moeder Amber Rose Disst Kanye West ‘Fuck yo 30 showers!’