in

Ladies: Spugen of dooslikken – That’s the question

tumblr_inline_mnk2nycXrH1qz4rgp

To swallow or not to swallow – that’s the question. Veel mannen vinden het maar wát geil als hun bedpartner hun lichaamsvocht, al dan niet vrijgekomen na een ferme blowjob, in de mond neemt en doorslikt.

Vrouwen zijn doorgaans minder bereidwillig tot deze slagroom op de taart. Omwille van de smaak wellicht (mannensap smaakt niet echt verrukkelijk), misschien vanwege de angst om zich te ‘verslikken’, of omdat men bang is voor geslachtsziekten. En is zaad consumeren überhaupt wel goed voor je, krijg je er misschien maagoprispingen door of zijn er andere mogelijke negatieve gevolgen?
Als je tóch voornemens bent om de ejaculatie oraal te ontvangen – omdat je bedpartner wil behagen of als je het zelf stiekem ook wel geil vindt – dan vind je hieronder de antwoorden op jouw prangende vragen.

Gezonde voedingsstoffen
Laten we niet om de hete brei heen draaien: sperma is gezond! Je kan het goedje vergelijken met rauw eiwit. Het bestaat voor 90 procent uit water en de andere 10 procent bevat proteïnes, fructose, koolhydraten en mineralen. Stuk voor stuk voedingsstoffen die heel gezond voor je zijn.
Het consumeren van mannelijk zaad zou nog veel andere voordelen hebben. Behalve dat sperma dus misschien wel een superfood is, houdt het je jong, en maakt het vrouwen slimmer. Als we de onderzoeken mogen geloven tenminste.
Je mag in elk geval aannemen dat sperma zeker geen nadelige gevolgen heeft voor je maag en algemene gezondheid. Maar hoe zit het met de sexuele gezondheid? Kan je door sperma in je mond te nemen en door te slikken een soa en zelfs hiv oplopen? Die vraag proberen we hierna zo goed mogelijk te beantwoorden.

Orale sex en soa’s
Laten we vooropstellen: in een monogame relatie waarbij beide partners negatief zijn getest op alle soa’s, zou je je geen zorgen hoeven maken over eender welke soa. ‘Zou’, omdat alles neerkomt op onderling vertrouwen. Heb je sex met wisselende partners, dan brengt orale sex (pijpen en beffen; met of zonder het vrijkomen en in de mond krijgen van lichaamsvocht) altijd risico’s met zich mee. Je kan er chlamydia, herpes, HPV, hepatitis A, B en C, gonorroe, en syfilis door krijgen. Sexualiteit.be van Sensoa vertelt je precies wat deze aandoeningen inhouden. Ook door iemand te rimmen (kontlikken) kan je deze soa’s oplopen.
Voorkomen is beter dan genezen, maar om écht op safe te spelen bij orale sex, zal je een condoom of beflapje moeten gebruiken. Iets wat het sexuele genot niet bepaald verhoogt en voor de meesten daarom onwenselijk is. Gelukkig zijn de risico’s op soa’s bij orale sex relatief klein (zeker wat betreft ernstige soa’s als syfilis). De bacteriële soa’s zijn bovendien relatief makkelijk te behandelen met antibiotica. Wees er – vooral ten aanzien van syfilis – wel op tijd bij, simpelweg door je regelmatig op soa’s te laten testen als je wisselende sexuele contacten hebt. Virale soa’s, zoals hepatitis B en herpes, zijn in principe niet te behandelen, maar de klachten die ze veroorzaken wél. Hepatitis B, waartegen je je trouwens kan laten inenten, geneest soms spontaan.

Sperma in de mond
Sperma in de mond nemen na het pijpen, en al dan niet doorslikken, wordt nog steeds aangemerkt als een risico voor hiv. Wereldwijd houden de meeste organisaties op het gebied van sexuele gezondheid vast aan de veronderstelling dat de activiteit een klein hiv-risico met zich meedraagt. Wel wordt de laatste jaren steeds vaker erkend dat dat risico (nog) kleiner is dan werd aangenomen.
Voor zover sperma in de mond nemen een hiv-risico inhoudt, wordt het doorslikken een groter risico toegedicht dan het (meteen) uitspuwen van het goedje. Achter in de keel is het slijmvlies namelijk dunner en kwetsbaarder (bron: Allesoverseks.be/Sensoa). Maagzuur en enzymen in de slokdarm doden het virus, dus eenmaal doorgeslikt is er geen risico meer. Sperma een tijdje in je mond houden doe je ook beter niet, als we het aloude ‘spreekwoord’ Spit or Swallow, Don’t Let it Wallow mogen geloven. Mocht je sexpartner in je mond klaarkomen, dan kan je het zaad dus het beste maar meteen uitspuwen.

Conclusie
Sperma als ‘voeding’ is niet ongezond voor je: het spul bevat enkel gezonde voedingsstoffen. Het is ook niet slecht voor je maag. Ten aanzien van je sexuele gezondheid is er wel enige voorzichtigheid geboden. Door orale sex zonder condoom kan je een soa oplopen. Indien er daarbij geen sprake is van klaarkomen in de mond en/of sperma doorslikken is er geen hiv-risico. Sperma in de mond en met name het doorslikken ervan draagt volgens de officiële lezing wél een klein hiv-risico met zich mee. Dit risico is echter lang niet zo reëel als vroeger werd aangenomen. Sommige onafhankelijke experts achten het risico tegenwoordig zelfs nihil of uitgesloten.
Desondanks: wil je met het oog op hiv-risico helemaal op safe spelen, dan neem je best geen sperma in de mond, tenzij je er 100% op vertrouwt dat je sexpartner hiv-negatief is.

Bron: Start18Beste verhalen EVER vind je in de geheime FB groep van Lexxxus

Nieuwe foto’s Kylie Jenner zijn SMOKING HOT en … 18+