in

Ladies: meisje onderging heftige operatie om van haar ‘Resting Bitch Face’ af te komen

Een tiener kan niet meer stoppen met glimlachen na een operatie die haar ‘Resting Bitch Face’ heeft omgetoverd naar iets waar ze al jaren naar verlangde.

Paige Dobson, 18, beweert dat ze er jaren ‘ellendig’ uitzag omdat haar bovenkaak zo ver naar voren zat dat haar bovenste en onderste tanden niet netjes met elkaar uitgelijnd waren – wat betekent dat wanneer ze haar mond bewoog om te glimlachen, de huid op haar kin kreukelde wat zorgde voor een lelijk kuiltje.

Ze probeerde de kreukels altijd glad te strijken door haar uitdrukking neutraal te houden, iets waarvan ze zei dat ze er ‘constant ellendig’ van uitzag en een ‘Resting Bitch Face’ van kreeg.

Paige werd jarenlang gepest op school, waarbij haar schoolgenoten de manier waarop ze lachte imiteerden en zelfs haar naar huis volgden – iets wat haar uiteindelijk ertoe bracht haar overbeet te verbergen door gewoon simpelweg niet meer te glimlachen. Super zielig!

De 18-jarige, uit Netheravon, Wiltshire, zei dat ze ‘een hekel had aan foto’s maken’ en altijd de helft van haar gezicht met haar hand bedekte. ‘Het weerhield me ervan om mezelf te vermaken en om mooi te kunnen glimlachen op foto’s’, legde ze uit.

Paige: “de orthodontist zei dat beugels niets zouden doen omdat mijn overbeet zo slecht was.”

Na tweeënhalf jaar met beugels rond te hebben gelopen had Paige op 15 januari vorig jaar de operatie ondergaan – bekend als bimaxillaire osteotomie – in het Salisbury District Hospital in Odstock, Wiltshire.

Tijdens de slopende vijf en een half uur durende operatie werden de boven- en onderkaken van de 18-jarige gebroken, opnieuw uitgelijnd en op zijn plaats vastgezet met metalen platen en schroeven. De transformatie was zo ingrijpend dat toen Paige’s moeder, kapper Tracey Dobson, 46, na de operatie de kamer binnenkwam, zij het profiel van haar dochter niet herkende.

Paige vertelt:

When my parents came in the room my mum said as she walked towards me she took a step back and went to walk away because she didn’t recognise me as my side profile was already different.

The operation hasn’t just changed my jaw it’s changed my nose too – everything is completely different.

Nu, een jaar na de operatie, heeft Paige zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ze nu de hele dag glimlacht. ‘Het enige wat ik doe is stralen op foto’s,’ zei ze, en voegde eraan toe dat ze de persoon die ze in de spiegel ziet niet herkent en het gevoel heeft dat het leven net is begonnen.

When I look back on pictures before my operation it’s like I’m looking at a completely different person, it’s weird. It’s not just the outside of what you see but it’s the inside as well – it’s definitely made me a much stronger person.

Het is echter geen gemakkelijke weg naar herstel geweest; Paige had regelmatig een bloedneus, bloed stroomde uit haar mond en had extreem veel pijn na de operatie.

Haar mond was ook veertien dagen lang dicht gewired vanwege extreme zwelling, wat betekent dat Paige gedurende drie en een halve week niets kon eten. Hierdoor daalde haar gewicht en had ze haar moeder nodig voor hulp met drinken.

Paige zegt dat, hoewel ze inderdaad ‘fysiek en mentaal’ ontzettend veel moest doorstaan, het ‘100% de moeite waard was’ en het beschreef als ‘het beste wat ik ooit heb gedaan voor mezelf’.

Nu is mijn Resting Bitch Face voorgoed verdwenen,’ voegde ze eraan toe. Het heeft een hele positieve invloed gehad op haar leven. You go girl!!!Ladies: dit kan je ook doen als mannen steeds ongewild in je DM sliden

Coronavirus: zombie taferelen in China, mensen vallen bewusteloos neer