in

Ladies: in Finland krijg je gewoon 10 K voor elke baby die je krijgt

Om het probleem van een slinkende bevolking op te lossen, heeft een kleine Finse gemeente een grote stap gezet: haar burgers betalen om baby’s te krijgen.

In 2012 besefte Lestijärvi dat het een babyprobleem had. In het kleine, landelijke dorp in Finland werd toen slechts één baby geboren en de gemeente begreep zodoende dat de bevolking werd bedreigd door het dalende – en bijna onbestaande – geboortecijfer.

Lestijärvi

“We hadden altijd aandacht besteed aan hoeveel baby’s het volgende jaar zouden worden geboren”, zegt Paula Jokela, een lerares in het dorp. “Dus toen we merkten dat er echt maar één baby in Lestijärvi werd geboren, werd iedereen wakker.”

Als de op één na kleinste gemeente op het vasteland van Finland, besloot Lestijärvi een radicale maatregel uit te voeren om zijn slinkende bevolking te stimuleren.

Heb je plannen om kinderen te krijgen of maak je momenteel plannen daarvoor? Ben je het hier zo langzamerhand ook een beetje zat? Dan weet je wat je te doen staat…“Don’t F**k With Cats” moordenaar Luka Magnotta weigert met zijn moeder te praten

Nieuwe Leak: Playstation 5 komt waarschijnlijk eerder uit dan we dachten