in ,

Ladies: er komt meer aandacht voor psychologische bijwerkingen van de pil

Het verbaast ons echter dat de NHG hier nu pas (anno 2020) mee komt aanzetten

Huisartsen gaan bij gesprekken over de anticonceptiepil meer aandacht besteden aan de psychologische bijwerkingen daarvan, zoals stemmingswisselingen en minder zin in sex. Dat staat in de herziene huisartsenrichtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

De pil werkt bij heel veel vrouwen gewoon niet goed. Het zorgt voor moods en minder zin in sex omdat ze daar beneden gewoon zo droog als een Sahara zijn door het slikken van de pil. En bij veel vrouwen maakt het ook niet uit welke pil het is. Het zorgt voor hormonale klachten, depressie en tot grote ergernis van een eventuele partner… veel minder zin in sex.

Tijdens een afspraak met een huisarts komen deze onderwerpen vaak ter sprake maar nu wordt het een standaard waarbij de huisarts zelf vragen gaat stellen over deze zaken.

Wordt eens tijd dat ze meer gaan kijken naar alternatieve oplossingen die mogelijk beter kunnen werken dan deze rotzooi.

En voor de mannen die ook eens verantwoordelijkheid kunnen dragen hiervoor als het gewoon steeds fout gaat bij je partner: er komt ook een anticonceptie voor mannen op de markt in 2021 dus je kan ook even switchen wat dat betreft.

Bron: TelegraafKijken: Nederlandse longarts krijgt onderbuikgevoel van de coronacrisis

Kijken: dames doen Twerken op een waterfontein