in

Ladies: Er is een Petitie & aankomende rechtszaak voor anticonceptie in het basispakket

Begin jaren 70 leek de strijd al gestreden. Met de slogan ‘Moeders wil is wet, met de pil naar bed’, pleitten de Dolle Mina’s voor anticonceptie in het basispakket – met succes. Maar in 2011 werd die strijd teniet gedaan.

Met het argument dat anticonceptie niet ‘medisch noodzakelijk’ is, werd het uit het basispakket gehaald. Nu zijn het vooral vrouwen die opdraaien voor de kosten: van alle mensen die anticonceptie gebruiken is 4% man en 96% vrouw.

En dat terwijl de hele maatschappij mee geniet van de voordelen van anticonceptie. Daarom stapt DeGoedeZaak samen met Bureau Clara Wichmann naar de rechter en zetten ze de strijd voor gratis anticonceptie voort. En jij kunt ze helpen door mede-eiser te worden! De advocaten waarmee ze werken denken dat ze deze zaak kunnen winnen, zeker als ze met heel veel mensen samen deze rechtszaak ondersteunen, laten ze zien dat gratis anticonceptie iedereen aangaat en maken ze meer kans om de rechter en politiek te overtuigen.

Voor de zomer verzamelden ze, mede met jouw hulp, binnen een week 55.000 handtekeningen om anticonceptie weer in het basispakket op te laten nemen. Desondanks werd dit voorstel niet aangenomen door de Tweede Kamer. Maar ze gaan natuurlijk door, om te beginnen met deze rechtszaak.

Help ze mee door mede-eiser te worden! Teken de petitie alsnog via deze link en wordt mede-eiser via deze link.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op social media en laten we dit met z’n allen terugwinnen!Niks planken op de snelweg: Je mag straks maar 100 KM per uur overdag

Man gaat op Eén Knie in de KFC en toen gebeurde er het volgende